FacebookTwitterLinkedIn

Grupul PPC, care a finalizat în octombrie achiziţia operaţiunilor Enel din România, a înregistrat, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 267,5 milioane de euro, comparativ cu pierderi nete de 169,8 milioane de euro în perioada similară a anului 2022.

În ceea ce priveşte energia regenerabilă, grupul a atins capacitatea de 670 MW în operare în Grecia şi în prezent are în construcţie proiecte suplimentare cu o capacitate totală de 1,3 GW.

PPC, cel mai mare producător şi furnizor de energie electrică din Grecia, a anunţat în octombrie că finalizează achiziţia operaţiunilor Enel din România, aceasta fiind prima extindere majoră pe piaţa externă. Ca urmare a finalizării achiziţiei operaţiunilor Enel din România, Grupul PPC ajunge la aproape 9 milioane de clienţi, iar capacitatea sa totală instalată de producţie de energie din surse regenerabile creşte la aproximativ 4,4 GW.

“Am reuşit să ne accelerăm investiţiile în domenii strategice, cum ar fi energiile regenerabile şi reţelele de distribuţie, menţinându-ne gradul de îndatorare în limitele ţintelor noastre, cu o lichiditate ridicată. În perspectiva întregului an, suntem încrezători că ne vom atinge ţinta stabilită, respectiv un nivel al EBITDA recurent de aproximativ 1,2 miliarde de euro. În ceea ce priveşte energia regenerabilă, am atins capacitatea de 670 MW în operare în Grecia şi în prezent avem în construcţie proiecte suplimentare cu o capacitate totală de 1,3 GW. În paralel, ne extindem prezenţa în ţările din regiune, conform planului nostru de afaceri, finalizând achiziţia operaţiunilor Enel din România”, spune Georgios Stassis, Preşedinte şi CEO al Grupului PPC.

PPC a finalizat achiziţia tuturor participaţiilor deţinute de Enel S.p.A. şi filialele sale din România, ca urmare a îndeplinirii anumitor condiţii uzuale pentru acest tip de tranzacţii, prevăzute în contractul de vânzare semnat în data de 9 martie 2023. În conformitate cu acordul menționat, PPC a plătit aproximativ 1,24 miliarde de euro, echivalentul unei valori a companiilor de aproximativ 1,9 miliarde de euro (100% din acţiuni). La momentul achiziţiei Enel avea în România o capacitate totală instalată de 600 MW şi cu încă 5 GW de proiecte în diferite stadii de dezvoltare.