FacebookTwitterLinkedIn

Acțiunile Hidroelectrica vor fi incluse, în 19 iulie, în indicii FTSE Global All-World Index, FTSE Global Large Cap Index și FTSE Emerging Index, iar în 26 iulie vor fi incluse și în indicii MSCI Frontier și MSCI România.

„Hidroelectrica va juca un rol important și în drumul României spre promovarea la Piață Emergentă de către MSCI, alături de îndeplinirea criteriilor calitative și cantitative ale furnizorului de indici”, a declarat într-un comunicat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București (BVB).

Aceasta este prima dată când o companie nou listată la BVB este inclusă după prima zi de tranzacționare în cei doi indici, FTSE Russell și MSCI, beneficiind de mecanismul de includere rapidă.

Potrivit lui Adrian Tănase, directorul general al BVB, în prima zi de tranzacționare au fost realizate aproape 13.600 de tranzacții cu peste 6,8 de milioane de acțiuni Hidroelectrica, în valoare de aproape 760 milioane de lei.

Hidroelectrica a stabilit un nou record la BVB în ceea ce privește valoarea zilnică a lichidității pieței de acțiuni, care a ajuns la peste 821 milioane de lei, cu mult peste recordul precedent, de 326,7 milioane de lei, din 19 decembrie 2018.

În indicii FTSE Russell pentru Piețe Emergente, România este reprezentată de 14 companii, respectiv Banca Transilvania, Hidroelectrica, MedLife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties, Teraplast, Aquila, Bittnet Systems, Bursă de Valori București, Conpet, Purcari Wineries, Sphera Franchise Group și Transport Trade Services.

În indicii MSCI pentru Piețe de Frontieră, România are 12 companii, respectiv Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Electrică, Hidroelectrica, Medlife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties, Romgaz, Teraplast, Transelectrica și Transgaz.

 Acțiunile Hidroelectrica au debutat miercuri, 12 iulie, la tranzacționare pe piața principală a BVB, în urmă celui mai mare IPO derulat vreodată pe piață de capital din România, de 9,28 miliarde de lei (1,87 miliarde de euro). Această ofertă este cea mai mare din Europa și a treia cea mai mare la nivel global de până acum în acest an.

Pe parcursul ședinței, acțiunile Hidroelectrica au fost tranzacționate la prețuri cuprinse între un minim de 109,2 lei (+5% față de prețul final din IPO) și un maxim de 115,2 lei (+11% față de prețul final din IPO).

La finalul primei ședințe de tranzacționare, acțiunile Hidroelectrica erau cotate la 110 lei (+5,77%), ceea ce oferă companiei o capitalizare de 49,5 miliarde de lei (10 miliarde de euro), potrivit BVB.