FacebookTwitterLinkedIn

Compania elvețiană MET Group a încheiat un acord de achiziție FOB (Free-On-Board) de gaz natural lichefiat pe termen lung, prin semnarea unui contract pe 10 ani cu Shell. Obiectivul principal este furnizarea de GNL provenit din Statele Unite ale Americii în Europa.

Prin semnarea contractului pe termen lung cu Shell, MET Group își diversifică și mai mult portofoliul de produse GNL, contribuind la aprovizionarea clienților din Europa.

MET are una dintre cele mai diversificate structuri de import de GNL din punct de vedere geografic din Europa. Compania de energie deține capacități pe termen lung de regazeificare în Germania, Croația și Spania și a importat în 8 țări diferite în ultimii ani – inclusiv în Marea Mediterană (Grecia, Italia, Croația, Spania), în nord-vestul Europei (Regatul Unit, Belgia, Germania) și în regiunea nordică (Finlanda). În 2023, MET a livrat mai mult de 30 de încărcături de GNL în Europa.

„Acordul FOB pe termen lung se încadrează perfect în strategia MET privind gazele naturale lichefiate. Avem o poziție diversificată în aval, bazată pe un portofoliu cu o capacitate de regazeificare în întreaga Europă, care optimizează cerințele cu ajutorul unor surse de aprovizionare flexibile. Astfel, pasul firesc a fost să obținem o poziție FOB pe termen lung care să ne permită diversificarea către piețele globale de GNL.”, declară György Vargha, CEO al MET International AG.

„GNL joacă un rol esențial în asigurarea securității energetice, iar acorduri precum acesta sunt fundamentale pentru atingerea acestui obiectiv. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu MET Group pentru a asigura necesarul de gaz și pentru a răspunde nevoilor diversificate ale clienților.”, adaugă și Tom Summers, Senior Vice President al Shell GNL Marketing and Trading.

MET Group este o companie energetică europeană integrată, cu sediul central în Elveția, cu activități și active pe piețele de gaze naturale și energie electrică. MET este prezentă în 15 țări prin intermediul filialelor, pe 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 39 de centre internaționale de tranzacționare. În 2023, veniturile consolidate ale MET Group s-au ridicat la 24,5 miliarde de euro, cu un volum total tranzacționat de gaze naturale de 88 BCM și un volum total tranzacționat de energie electrică de 68 TWh. 

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania