FacebookTwitterLinkedIn

MET Group a achiziționat de la ToRa GmbH o participație de 100% într-o companie germană de proiecte. Proiectul vizează dezvoltarea unei centrale fotovoltaice cu o capacitate estimată de 62 MWp și a unui sistem de stocare a energiei în baterii de 60 MW / 240 MWh în Saxonia, Germania.

ToRa GmbH este un dezvoltator de proiecte solare și eoliene cu experiență în dezvoltarea și exploatarea activelor verzi (fotovoltaice și eoliene) în Germania. ToRa GmbH și MET Group vor coopera pe parcursul întregului proces de dezvoltare a proiectului. 

“ToRa GmbH este un partener ideal pentru MET Group în Germania, deoarece are o rețea mare și un portofoliu de proiecte în dezvoltare de peste 2,3 GW. Piața germană reprezintă o oportunitate excelentă pentru MET și îmi doresc să atingem o poziție importantă pe piața de energie eoliană și solară din Germania”, a explicat Christian Hürlimann, CEO al segmentului de regenerabile din cadrul MET Group.

MET Group a obținut la sfârșitul anului trecut un teren în Groß Düben pentru acest proiect, care are, de asemenea, potențialul de a dezvolta un grup de și mai multe proiecte regenerabile în regiunea Lausitz.

“Proiectul este unic pe piața germană, deoarece integrează atât conectarea la rețea, cât și stocarea în baterii. În plus, proiectul și conexiunea la rețea au un potențial considerabil de dezvoltare. Municipalitatea din Groß Düben și proprietarii terenului susțin acest proiect și au mare încredere în parteneriatul cu MET”, a declarat Tomke Heinen, CEO al ToRa GmbH.

MET Group este un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveția și operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice. MET este prezentă prin subsidiare în 15 țări, între care și România, și 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 39 de centre internaționale de tranzacționare. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2023 la 24,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacționate fiind de 88 BCM, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 68 TWh.

ToRa GmbH este o companie de servicii în sectoarele energiei fotovoltaice și eoliene cu sediul în Leer, Germania. Aceasta asigură producția de energie durabilă și proiectează, planifică și construiește sisteme de energie fotovoltaică și eoliană în Europa, cu accent pe Germania. Activitatea companiei include evaluarea, planificarea proiectelor, implementarea și vânzarea de proiecte fotovoltaice, eoliene și hibride.