9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Energie – Polonia a depistat o scurgere în conducta pentru petrol rusesc Drujba – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

”Porțiunea conductei care a fost afectată de scurgere a fost tăiată de restul, așa că amploarea scurgerii nu este uriașă, vorbim de o zonă dreptunghiulară care măsoară 30 pe 210 metri”, a declarat Grzegorz Jankowski, de la Serviciul de pompieri de stat din Wloclawek, postului privat TVN24.

Compania a spus că furnizarea de petrol către rafinăriile poloneze nu a fost afectată și că a fost în contact cu partenerii germani care primesc petrol prin conductă.

Operatorul polonez de conducte PERN a declarat că a oprit pomparea printr-o secțiune a conductei Drujba, care transportă petrol din Rusia către Europa, după ce a depistat sâmbătă o scurgere, într-o zonă din centrul Poloniei, dar se așteaptă ca livrările să poată fi reluate marți, transmite Reuters.

Nu a existat niciun indiciu cu privire la cauza scurgerii, care urmează unei serii de atacuri asupra conductelor care transportă petrol și gaze rusești, de când Moscova și-a lansat invazia  în Ucraina, în 2022, scrie News.ro

”Serviciile PERN au ajuns la porțiunea avariată a uneia dintre liniile tronsonului de vest al conductei Drujba din comuna Chodecz. Este linia principală care transportă țițeiul de la livrările maritime către vest. Lucrările de reparații la conducta de petrol sunt în curs de desfășurare. Timpul estimat pentru reluarea pompării este marți dimineața”, a declarat PERN duminică după-amiază.

PERN nu a spus care a fost impactul asupra aprovizionării Germaniei, dar un purtător de cuvânt al Ministerului Federal al Economiei de la Berlin a declarat: ”Suntem în contact cu operatorii rafinăriilor est-germane. Securitatea aprovizionării este încă pe deplin garantată”.

Pompierii și serviciile de urgență PERN s-au aflat la fața locului, dar nu s-a raportat un incendiu.

”Porțiunea conductei care a fost afectată de scurgere a fost tăiată de restul, așa că amploarea scurgerii nu este uriașă, vorbim de o zonă dreptunghiulară care măsoară 30 pe 210 metri”, a declarat Grzegorz Jankowski, de la Serviciul de pompieri de stat din Wloclawek, postului privat TVN24.

PERN a spus că a doua linie funcționează normal și nu există nicio amenințare pentru sănătatea locuitorilor locali, adăugând că compania investighează motivul scurgerii.

Compania a spus că furnizarea de petrol către rafinăriile poloneze nu a fost afectată și că a fost în contact cu partenerii germani care primesc petrol prin conductă.

Germania a încetat să cumpere petrol rusesc în ianuarie, dar presa germană a relatat că petrolul kazah era importat prin această conductă.

Asociația industriei germane pentru combustibili și energie nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

”Alte elemente ale infrastructurii PERN, inclusiv tronsonul Pomeranian (al Drujba), care este folosit pentru pomparea țițeiului care sosește în tancuri în Polonia și apoi mai departe în Germania, funcționează în regim standard”, a spus PERN în declarația sa.

Conducta de petrol Drujba este una dintre cele mai mari din lume și poate transporta 2 milioane de barili pe zi. Capacitatea totală a secțiunii de vest a ambelor linii care transportă petrol din centrul Poloniei în Germania este de 27 de milioane de tone de țiței pe an.

Fluxurile prin conducta Drujba au scăzut brusc de la invazia Rusiei în Ucraina, iar infrastructura conductei a fost lovită de mai multe ori de atunci în atacuri pe care Moscova le-a atribuit Ucrainei. Ucraina nu a recunoscut atacurile.

Europa a fost în alertă maximă cu privire la securitatea infrastructurii sale energetice de când au fost găsite scurgeri majore în gazoductele Nord Stream 1 și 2, care circulă din Rusia către Europa pe sub Marea Baltică, în septembrie.

S-a constatat că scurgerile au fost cauzate de explozii inexplicabile care au rupt ambele conducte.

Moscova a dat vina pe Ucraina și Occidentul pentru explozii, care au avut loc în timp ce Europa își reduce dependența de energia rusă ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei.

Liderii ucraineni și occidentali au negat orice responsabilitate pentru atacuri, numindu-le un act de sabotaj pe care îl investighează.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!