FacebookTwitterLinkedIn

Compania greacă PPC, care a cumpărat activele deținute de Enel în România, spune că va continua să investească în dezvoltarea operațiunilor de energie verde, mobilitate electrică și servicii cu valoare adăugată.

”Vedem multe oportunități pe piața locală și intenționăm să investim în dezvoltarea operațiunilor din România. Momentan, ne concentrăm pe finalizarea acordului cu Enel, până în al treilea trimestru al anului, și asigurarea unei tranziții ușoare pentru toți clienții și angajații români”, a comunicat PPC.

Compania își va continua activitatea în condiții normale, fără schimbări pentru clienții sau angajații Enel, iar după încheierea tranzacției, planul de afaceri al PPC va fi actualizat.

Clienții vor fi deserviți în continuare în condițiile contractuale existente, conform legislației în vigoare.

Preluarea nu va afecta în niciun fel angajații Enel din România, care vor fi o parte importantă a planurilor de creștere viitoare.

PCC a precizat că achiziția Enel România se aliniază strategiei privind tranziția energetică și planului său de expansiune în Europa de Sud-Est.

”Activitățile Enel din România reprezintă alegerea ideală, atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere al afacerilor, întărind astfel prezența PPC în regiune”, a indicat compania.

Odată cu finalizarea achiziției, grupul PPC estimează că își va consolida poziția în regiune și va deveni cel mai mare jucător de pe piața de energie din Europa de Sud-Est.

Grupul PPC este prezent în Grecia, Bulgaria, Albania, Macedonia și România.

PCC va depăși capacitatea instalată de 11 GW și va deservi 8,9 milioane de clienți, pe mai multe piețe.

Compania va furniza 41 TWh, va distribui 78 TWh și va produce 27 TWh de electricitate, în timp ce baza reglementată a activelor va ajunge la 4,15 miliarde de euro.

Mai mult, în urma achiziției, se preconizează că EBITDA PPC va crește cu 30%, de la circa 0,9 miliarde de euro, la circa 1,2 miliarde de euro.

PPC a fost fondat în 1950, este listat la Bursa de Valori din Atena din 2001 și are o capitalizare bursieră de peste 3 miliarde de euro.