25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Energie – Premier Energy cumpără un nou parc eolian în România. Spaniolii de la Iberdrola se retrag de pe piața locală – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul Premier Energy, controlat de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, preia parcul eolian Mihai Viteazu, cu o capacitate de 80 de MW, situat în județul Constanța.

În 2021, Profit.ro a anunțat că firma Eolica Dobrogea SRL, parteneră a gigantului spaniol Iberdrola la mai multe proiecte de parcuri eoliene din România și aflată de 7 ani în insolvență, are în plan obținerea autorizațiilor pentru construirea unui complex energetic integrat de 500 MW, format din unități de producție de energie din vânt și gaze naturale, plus instalație de hidroliză pentru generarea de hidrogen, chiar în "Mecca" industriei eoliene românești, comuna Cogealac din județul Constanța.

Grupul Premier Energy, controlat de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, preia parcul eolian Mihai Viteazu, cu o capacitate de 80 de MW, situat în județul Constanța. Este vorba de parcul deținut de compania spaniolă Iberdrola, care se retrage astfel de pe piața locală. Tranzacția, în valoare de 88 de milioane de euro, este supusă aprobărilor de reglementare standard pentru acest tip de tranzacție în România.

Evenimente

25 aprilie – MedikaTV – Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai – Maratonul Fondurilor Europene
27 mai – Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) – Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2021, Profit.ro a anunțat că firma Eolica Dobrogea SRL, parteneră a gigantului spaniol Iberdrola la mai multe proiecte de parcuri eoliene din România și aflată de 7 ani în insolvență, are în plan obținerea autorizațiilor pentru construirea unui complex energetic integrat de 500 MW, format din unități de producție de energie din vânt și gaze naturale, plus instalație de hidroliză pentru generarea de hidrogen, chiar în „Mecca” industriei eoliene românești, comuna Cogealac din județul Constanța.

În 2008, gigantul spaniel Iberdrola anunța că a preluat 50 de proiecte de centrale eoliene din Dobrogea de la Eolica, cu o putere instalată totală de 1.600 MW. Dintre acestea, s-a concretizat însă numai cel al parcului eolian Mihai Viteazu din comuna constănțeană omonimă, cu capacitate de 80 MW.

„Această achiziție strategică întărește în continuare angajamentul Premier Energy pentru leadership în producția de energie durabilă și își dublează practic amprenta în activul operativ de energie eoliană. Parcul eolian are o producție netă estimată de 165 GWh pe an”, este mesajul companiei Premier Energy.

Valoarea tranzacției este de 88 de milioane de euro și include aproximativ 520.000 de certificate verzi.

Grupul Premier Energy, împreună cu subsidiara sa Alive Capital, este unul dintre cei mai mari jucători din segmentul energiei regenerabile, cu o capacitate instalată de peste 900 MW în proprietate, gestionare și dezvoltare în România.

Înainte de achiziție, parcul eolian era gestionat de Alive Capital.

Această tranziție asigură o continuitate operațională fără probleme și subliniază dedicarea Premier Energy pentru menținerea celor mai înalte standarde de eficiență și performanță, mai precizează compania.

Tranzacția este condiționată de aprobările de reglementare standard, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenței și se preconizează că va fi finalizată în acest an.

Premier Energy operează trei segmente de afaceri: producție, gestionare și furnizare de energie regenerabilă împreună cu subsidiara sa Alive Capital; producție, furnizare și distribuție de electricitate și furnizare și distribuție de gaze naturale.

Premier Energy a finalizat, în aprilie, achiziția CEZ Vânzare, acum Premier Energy Furnizare, consolidând portofoliul său regional la 2,4 milioane de clienți casnici și non-casnici.

Premier Energy este un distribuitor și furnizor de gaze naturale pentru consumatori rezidențiali și non-rezidențiali, operând o rețea de distribuție a gazelor de peste 3.600 km în mai multe județe din România.

Totodată, potrivit unui comunicat al Iberdrola, tranzacția cu Premier Energy marchează exitul de pe piața din România al companiei spaniole.

Iberdrola și-a dezvăluit în martie planul de a renunța la unele active din grup. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!