FacebookTwitterLinkedIn

Premier Energy, companie deținută de fondul ceh de investiții Emma Capital, condus de antreprenorul Jiří Šmejc, a anunțat finalizarea achiziției CEZ Vânzare. Această achiziție îi permite companiei Premier Energy să-și extindă portofoliul regional la 2,4 milioane de clienți casnici și non-casnici.

CEZ Vânzare își schimbă denumirea în Premier Energy Furnizare, adaptându-se astfel noii identități a grupului. Achiziția marchează o nouă etapă în dezvoltarea Premier Energy, consolidându-și poziția ca unul dintre principalii jucători de pe piața locală de distribuție și furnizare a energiei.

“Suntem mândri să adăugăm CEZ Vânzare în familia noastră și să ne continuăm creșterea în regiunea Europei Centrale și de Sud-Est. Această tranzacție ne permite să ne consolidăm sinergiile din cadrul grupului și să ne extindem prezența pe piață”, a declarat Jose Garza, CEO al Premier Energy Group.

Strategia CEZ Vânzare va rămâne concentrată pe furnizarea de energie electrică și gaze naturale, iar schimbarea de proprietar nu va afecta relațiile contractuale existente cu clienții, angajații sau partenerii.

“Experiența noastră îndelungată pe piața locală, combinată cu inovația și angajamentul Premier Energy, ne pregătesc pentru o nouă etapă de creștere și dezvoltare”, a declarat Cornelia Szabo, CEO al Premier Energy Furnizare (fosta CEZ Vânzare).

Premier Energy își consolidează și angajamentul față de energia regenerabilă, având în plan tranziția către surse de energie verde. În România, grupul deține proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de peste 1.000 de MW, inclusiv proiecte eoliene și fotovoltaice.

Înființată în 2007, Premier Energy este al treilea mare jucător de pe piața gazelor naturale din România și se pregătește să fie listată la Bursa de Valori București în scopul atragerii de capital pentru dezvoltare.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.