-3.3 C
București
joi, februarie 9, 2023

Energie – Qatarul va furniza Germaniei gaz natural lichefiat – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cu toate acestea, Habeck a atras atenția asupra planurilor Germaniei de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2045, impunând limite asupra cantităților de gaz pe care țara le va primi în viitor...

Germania va trebui să înceapă să își reducă consumul de gaze de la mijlocul anilor 2030 dacă dorește să își atingă obiectivul ambițios, a arătat el.

Cele 2 milioane de tone din contract sunt echivalente cu 2,8 miliarde de metri cubi de gaz anual, adică aproximativ o treime din capacitatea terminalului Brunsbuettel preconizat a fi finalizat în 2026.

Germania va primi gaz natural lichefiat (GNL) din Qatar, în urma unui acord despre care cancelarul german Olaf Scholz a spus că este un „element de bază” pentru securitatea energetică a țării sale și un semn că Berlinul are la dispoziție mai multe surse pentru a se aproviziona, înlocuind astfel gazul rusesc, relatează Reuters.

QatarEnergy și ConocoPhillips au semnat marți două acorduri de vânzare-cumpărare pentru a exporta anual 2 milioane de tone de GNL în Germania timp de cel puțin 15 ani, începând din 2026, în contextul în care Berlinul caută noi parteneriate energetice după ce Rusia a sistat livrările de gaz, scrie News.ro.

„Sunt foarte încrezător că aceasta este o altă piesă importantă dintr-o casă pe care am construit-o deja în mare măsură”, a declarat Scholz la un briefing de presă, referindu-se la reducerea dependenței de gazele rusești. El a adăugat însă că problemele internaționale nu ar trebui să ducă la ridicarea unor bariere comerciale între țări.

La rândul său, ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a declarat marți că este mulțumit de durata acordului încheiat cu Qatarul. „Cincisprezece ani este grozav”, a declarat Habeck la o conferință de afaceri la Berlin, referindu-se la durata contractului. „Nu aș fi avut nimic împotriva unor contracte de 20 (de ani) sau chiar mai lungi”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Habeck a atras atenția asupra planurilor Germaniei de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2045, impunând limite asupra cantităților de gaz pe care țara le va primi în viitor. Germania va trebui să înceapă să își reducă consumul de gaze de la mijlocul anilor 2030 dacă dorește să își atingă obiectivul ambițios, a arătat el.

Între timp, ministrul Energiei din Qatar, Saad al-Kaabi, a declarat, într-un interviu publicat marți de ziarul german „Bild”, că nu vede vreo limitare pentru cantitatea de GNL pe care țara sa este dispusă să o trimită în Germania.

Gazul lichefiat urmează să fie livrat la un terminal ce se va construi în Brunsbuettel.

Cele 2 milioane de tone din contract sunt echivalente cu 2,8 miliarde de metri cubi de gaz anual, adică aproximativ o treime din capacitatea terminalului Brunsbuettel preconizat a fi finalizat în 2026.

Germania are câteva proiecte de terminale plutitoare pentru a aduce mai repede la țărm încărcături punctuale, ca o soluție provizorie până când terminalele fixe, cu baza pe uscat, vor fi funcționale.

Habeck nu a oferit mai multe detalii despre acordul cu Qatarul, dar a dat asigurări că Germania va achiziționa cele mai avantajoase oferte disponibile. „Aceasta include Qatarul, dar nu este singurul furnizor de pe piața mondială”, a adăugat ministrul german.

Germania a primit, de asemenea, mai mult gaz spot de la terminalele GNL din țările europene vecine.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!