25.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Energie – Rompetrol a finalizat revizia rafinăriei Petromidia, după investiții de 85 de milioane de dolari – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield 6 iunie - Maratonul Energiei 13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast Instalațiile vor intra etapizat în fluxul de producție, urmând să ajungă la capacitate optimă în cel mai scurt timp, scrie Hotnews.ro. Lucrările de mentenanță au început pe data de 8 martie.

Au fost mobilizate cele mai relevante companii din industrie care activează în regiune și, prin eforturile colegilor noștri din Rompetrol Rafinare și Rominserv, repornim în condiții optime unul dintre principalii piloni ai stabilității energetice din România”, a declarat Florian Daniel Pop, directorul general al Rompetrol Rafinare, potrivit unui comunicat al companiei.

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a început procesele de repornire a instalațiilor de producție din rafinăria Petromidia Năvodari, după finalizarea în grafic a lucrărilor de mentenanță, recertificare și modernizare a unităților. Petromidia este cea mai mare rafinărie din România, iar lucrările au totalizat 85 de milioane de dolari.

Evenimente

20 mai – Eveniment News.ro: Energy Road – Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai – Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie – Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie – Maratonul Energiei
13 iunie – Eveniment Profit: Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Instalațiile vor intra etapizat în fluxul de producție, urmând să ajungă la capacitate optimă în cel mai scurt timp, scrie Hotnews.ro.

Lucrările de mentenanță au început pe data de 8 martie.

„Revizia generală din acest an a avut un grad de complexitate foarte ridicat, cu mai multe programe de modernizare, menite să ne sprijine obiectivele operaționale și pe cele de siguranță.

Au fost mobilizate cele mai relevante companii din industrie care activează în regiune și, prin eforturile colegilor noștri din Rompetrol Rafinare și Rominserv, repornim în condiții optime unul dintre principalii piloni ai stabilității energetice din România”, a declarat Florian Daniel Pop, directorul general al Rompetrol Rafinare, potrivit unui comunicat al companiei.

Lucrările au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al grupului Rompetrol.

Proiectele de dezvoltare implementate în cadrul reviziei au necesitat o investiție de circa 85 de milioane de dolari.

Printre cele mai notabile sunt înlocuirea reactoarelor din instalația de Hidrofinare Motorină, modernizarea și schimbarea unor componente și subansamble din Fabrica de Hidrogen, respectiv instalația de Cocsare Întârziată. La acestea se adaugă și finalizarea lucrărilor de reconstrucție a instalației de Hidrocracare Blândă (MHC).

Lucrările au fost executate cu sprijinul a peste 30 de companii subcontractate din România și din alte țări europene.

Revizia generală a rafinăriei Petromidia reprezintă o măsură obligatorie și necesară implementată de Rompetrol Rafinare, cu o ciclicitate de 4 ani.

„Realizarea reviziei generale din Petromidia a fost finalizată cu succes, în ciuda contextului fiscal neprielnic, în care Rompetrol Rafinare, dar și alte entități ale Grupului KMG International, sunt vizate de suprataxări care scad competitivitatea de business a companiilor.

Cu toate acestea, Rompetrol Rafinare crede în crearea unui cadru favorabil pentru viitoare investiții în capacitățile de producție, în cazul în care o potențială dezvoltare a activelor operaționale se va dovedi viabilă”, se mai arată în comunicat.

Pe tot parcursul reviziei, din stocuri proprii și cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International (Rompetrol), compania a asigurat necesarul de carburanți de pe piața internă și a onorat livrările de produse petroliere, conform contractelor comerciale aflate în vigoare.

În 2024, Rompetrol Rafinare vizează procesarea a circa 5 milioane de tone de materii prime, din care să obțină randamente ridicate și volume mari de produse albe – 2,19 milioane de tone de motorine, respectiv 1,34 milioane de tone de benzine.

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și statul român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!