FacebookTwitterLinkedIn

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie, lider național în domeniul energiei regenerabile, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 122,5 milioane de lei în primul semestru din 2023, o creștere cu 226% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 6,5 milioane de lei, o apreciere cu 119% comparativ cu primul semestru din 2022.

Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanțele înregistrate de Simtel Team, Simtel Solar, entitatea din Republica Moldova în care Simtel deține întreaga participație, precum și ANT Power Energy și Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deține o participație de 51%.

În primele șase luni din 2023 am continuat să ne dezvoltăm într-un ritm accelerat, datorită creșterii substanțiale a numărului de proiecte fotovoltaice în care suntem implicați, precum și a investițiilor pe care le-am efectuat în ultimii trei ani în creșterea afacerii și care încep deja să aducă rezultate. Suntem încrezători că vom atinge țintele bugetate pentru anul acesta la nivel consolidat – venituri de 297,1 milioane de lei și un profit net de 25,6 milioane de lei”, a declarat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team.

La nivel individual, cifra de afaceri  a Simtel s-a ridicat la 119,1 milioane de lei în primele șase luni din 2023, o creștere cu 236% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar profitul net a fost de 5,9 milioane de lei, o majorare cu 241% față de primul semestru din 2022. 

La finalul lunii august a acestui an, Simtel a anunțat finalizarea primei faze a parcului fotovoltaic de la Pleșoiu, județul Olt și implicit lansarea oficială a unei noi linii de business a Simtel Team, respectiv producția de energie electrică regenerabilă. Obiectivul companiei la nivelul acestei noi linii de business este de a produce și vinde energia electrică produsă prin intermediul unor contracte directe cu beneficiarii săi, precum contracte de tip PPA (contracte bilaterale negociate) sau prin OPCOM (Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale din România).

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 306 milioane de lei.