15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Energie – Strategii de dezvoltare și investiții, trenduri și noi tehnologii în domeniul energetic, la evenimentul News.ro “Energy Road – Energie la tine acasă” – ediția a VI-a – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Mărirea și diversificarea capacităților de producție, transport și stocare a energiei, principalele trenduri care duc la modificarea mixului energetic, cu accent pe energia curată, strategiile de dezvoltare și investiții ale companiilor, noi tehnologii și Strategia energetică a României vor fi printre subiectele dezbătute la evenimentul televizat News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”, ediția a VI-a, care va avea loc luni, 20 mai.

Mărirea și diversificarea capacităților de producție, transport și stocare a energiei, principalele trenduri care duc la modificarea mixului energetic, cu accent pe energia curată, strategiile de dezvoltare și investiții ale companiilor, noi tehnologii și Strategia energetică a României vor fi printre subiectele dezbătute la evenimentul televizat News.ro “Energy Road – Energie la tine acasă”, ediția a VI-a, care va avea loc luni, 20 mai.

La eveniment vor lua cuvântul Pavel Casian Nițulescu – Secretar de Stat în Ministerul Energiei, George Niculescu – Președinte, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Karoly Borbely – CEO, Hidroelectrica, Cosmin Ghiță – CEO, Nuclearelectrica, Daniel Apostol – Director General, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), Laurențiu Urluescu – Președinte, Asociația Furnizorilor de Energie din România (AFEER), Silvia Vlăsceanu – Director Executiv, Asociația Producătorilor de Energie Electrică (HENRO), Liviu Gavrilă – Vicepreședinte, Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA), Raluca Covrig – Director Afaceri Publice & Comunicare, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), Radu Dudău – Director, Energy Policy Group (EPG), Dumitru Chisăliță – Președinte, Asociația Energia Inteligentă (AEI) și un reprezentant al Romgaz.

“Energy Road – Energie la tine acasă” este un eveniment premium tradițional al News.ro, aflat la a șasea ediție, care își propune să urmărească drumul energiei de la producător la tine acasă, cu jaloanele ținând de deciziile autorităților și ale companiilor care activează pe piață, scopul fiind înțelegerea mai bună a domeniului și conturarea unor soluții de viitor.

Subiectele în detaliu sunt:

  • Strategia energetică a României 2022-2030, cu perspectiva anului 2050.  Când va fi actualizată și supusă aprobării? Revizuirea și aprobarea Planului Național Integrat Energie și Schimbări Climatice.
  • Strategii de dezvoltare și investiții ale companiilor din energie – noi proiecte.
  • Mărirea capacității interne de producere, transport și stocare a energiei. Care sunt planurile statului și ale companiilor?
  • Producția de gaze naturale. Rolul gazelor naturale de la Marea Neagră în asigurarea securității energetice a României. Proiectul Neptun Deep, zăcământul Caragele, etc.
  • Producția de energie electrică – Finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a CTE Iernut, alte proiecte.
  • Liberalizare vs. Reglementare – Măsurile de limitare a creșterii prețurilor și efectele lor asupra consumatorilor, companiilor și pieței. Cum va fi piața după ieșirea din modelul reglementat? Decontarea datoriilor către furnizori.
  • REPowerEU – Ce face statul și companiile și cum beneficiem de fondurile UE? Oportunitățile de finanțare sunt în valoare de peste 16 de miliarde de euro prin PNRR și Fondul de Modernizare, fonduri de care țara noastră va putea beneficia până în 2030, pentru a-și dezvolta sectorul energetic în tranziția către o economie care să respecte mediul și să combată efectele schimbărilor climatice.
  • Tranziția energetică. Energia nucleară inclusă în tranziția verde – Finalizarea reactoarelor 3 și 4 Cernavodă, retehnologizarea unității 1 și introducerea unor tehnologii nucleare avansate în contextul acordului interguvernamental România-SUA – reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni SMR.
  • Energia eoliană, solară, alternative la sursele convenționale – modificarea legislației (legea off-shore wind, alte modificări esențiale) și noi proiecte. Câtă energie verde vom avea în 2026? Ce probleme trebuie depășite?
  • Viitorul energiei: noi tehnologii. Digitalizarea în sectorul energetic. Ce investiții sunt necesare?

Domeniul energetic din România este complex, cu companii puternice, atât de stat, cât și private, ceea ce a complicat elaborarea unei viziuni pe termen lung. Companiile din domeniu au făcut investiții, dar se dezvoltă după propriile strategii și de multe ori sunt afectate de schimbările politice și legislative, de crize, precum și de decizii administrative cu efecte asupra pieței energiei. În plus, deciziile luate la nivelul Uniunii Europene (Green Deal) ridică noi provocări României în obiectivul de a-și asigura securitatea energetică, plătind astfel prețul întârzierii reformelor și investițiilor. De aceea, drumul energiei trebuie analizat în concordanță cu noua conjunctură internă și internațională, iar evenimentul News.ro își propune actualizarea informațiilor, stimularea dezbaterilor și aducerea energiei la tine acasă în primul rând din punct de vedere informativ.

Evenimentul este organizat de Agenția de presă News.ro, cu sprijinul Team Innovation Media și Agenției de PR și comunicare Plurivox și are ca parteneri FPPG și Romgaz.

Mai multe detalii în privința subiectelor abordate și a speakerilor la: https://evenimente.news.ro/eveniment-news-ro-energy-road-energie-la-tine-acasa-editia-a-vi-a-21559399

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!