32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Energie – Subscrierile în oferta Premier Energy au frânat brusc. Pe tranșa investitorilor instituționali, pachetul pus în vânzare nu este deocamdată licitat integral – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

După trecerea zilei în care era aplicabil discountul de 5% investitorilor individuali, operațiunea de piață care premerge listarea furnizorului de electricitate Premier Energy, a atras mult mai puține ordine pe tranșa de retail.

În prima oră a programului de subscriere din cea de-a 4 zi a ofertei derulată de Premier Energy (PE) au mai fost subscrieri de doar 6,40 milioane lei, o frânare brutală după cotarea agresivă de vineri, relevă datele analizate de Profit.ro. Declinul interesului vine în contextul în care a trecut ultima zi în care investitorii individuali mai beneficiau de discountul de 5% specificat în prospectul ofertei...

În sistemul Bursei de Valori București s-au cumulat  peste 12.800 de ordine ale investitorilor de retail în oferta publică de listare, exprimând opțiuni pentru un număr de 47,30 milioane titluri.

După trecerea zilei în care era aplicabil discountul de 5% investitorilor individuali, operațiunea de piață care premerge listarea furnizorului de electricitate Premier Energy, a atras mult mai puține ordine pe tranșa de retail. Mesajul unor subscrieri de 100% nu a venit încă pentru investitorii instituționali, însă așteptările sunt că oferta se va închide cu succes.

Evenimente

20 mai – Eveniment News.ro: Energy Road – Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai – Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie – Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie – Maratonul Energiei
13 iunie – Eveniment Profit: Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În prima oră a programului de subscriere din cea de-a 4 zi a ofertei derulată de Premier Energy (PE) au mai fost subscrieri de doar 6,40 milioane lei, o frânare brutală după cotarea agresivă de vineri, relevă datele analizate de Profit.ro. Declinul interesului vine în contextul în care a trecut ultima zi în care investitorii individuali mai beneficiau de discountul de 5% specificat în prospectul ofertei.

În sistemul Bursei de Valori București s-au cumulat  peste 12.800 de ordine ale investitorilor de retail în oferta publică de listare, exprimând opțiuni pentru un număr de 47,30 milioane titluri. Plasate la prețul maxim de 21,50 lei/acțiune al coridorului ofertei, acestea au o valoare agregată de 1,01 miliarde lei (204,40 milioane euro).

Aceasta înseamnă că tranșa de retail are deja un nivel de suprasubscriere de 6-7 ori, cu 2 zile înaintea sfârșitului perioadei de subscriere, De asemenea, opțiunile sunt exprimate pentru un număr de acțiuni mai mare decât totalul pus în vânzare, incluzând și cele destinate investitorilor instituționali.

Pe de altă parte, mesajul despre subscrierea integrală nu a venit din partea consorțiului de intermediere către fondurile de pensii și fondurile de investiții care cotează. Așteptările sunt că atingerea reperului de 100% să fie în cursul zilei de azi, în timp ce cotările cele mai importante – care să dea și prețul final al ofertei – să fie în ultima zi a operațiunii de piață, pe 15 mai.

Investitorii sunt atrași de evaluarea pentru un nivel al indicatorului P/E ce raportează prețul de piață la câștigul corporației care ar fi de 6-7, în funcție de variabilele reprezentate de prețul de închidere al ofertei și numărul de acțiuni nou emise.

Investitorii se așteaptă la o erodare a profitului net al Premier Energy în acest an, ceea ce ar duce indicatorul P/E în zona de 10, dar chiar și așa evaluarea apare ca decentă pe radarul instituționalilor.

În cadrul operațiunii de piață sunt puse în vânzare 25,00 de milioane de acțiuni nou-emise, ce pot fi majorate 30,00 milioane titluri, la care se adaugă 6,25 milioane de acțiuni existente ale acționarului majoritar, ce pot fi majorate până la 7,50 milioane titluri.

Cu opțiunea de supraalocare „greenshoe”cpentru un număr de 4,69 milioane titluri, oferta se poate ridica până la 907 milioane lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!