34.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Energie – TABEL Producția de gaze a OMV Petrom a scăzut cu doar 2%, sub rata anuală estimată. Vânzările către terți s-au diminuat considerabil. Avertismentul companiei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Producția de hidrocarburi a celui mai important producător de petrol și gaze din România a scăzut în cel de-al doilea trimestru cu doar 3,1%, din care cea de gaze cu numai 2%, sub rata anuală estimată de companie de 5%...

Compania avertizează că “în Gaze si Energie, modificările legislative în vigoare începând cu luna aprilie 2024 și oprirea planificată a centralei electrice Brazi sunt așteptate să aibă un efect negativ semnificativ asupra rezultatului din exploatare excluzând elementele speciale în cel de-al doilea trimestru”...

OMV Petrom a extras în cel de-al doilea trimestru al anului 110,1 mii barili echivalent petrol pe zi (bep/zi), din care 57,5 mii bep/zi gaze și 52,6 mii bep/zi țiței, în scădere cu 3,1%, respectiv 1,1% față de producția din trimestrul al doilea al anului trecut, respectiv cea din primul trimestru al acestui an.

Producția de hidrocarburi a celui mai important producător de petrol și gaze din România a scăzut în cel de-al doilea trimestru cu doar 3,1%, din care cea de gaze cu numai 2%, sub rata anuală estimată de companie de 5%, la fel ca în primul trimestru al anului când scăderea înregistrată a fost de 4%. Cu toate acestea, vânzările de gaze către terți s-au redus considerabil, cu aproape o treime.

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Compania avertizează că “în Gaze si Energie, modificările legislative în vigoare începând cu luna aprilie 2024 și oprirea planificată a centralei electrice Brazi sunt așteptate să aibă un efect negativ semnificativ asupra rezultatului din exploatare excluzând elementele speciale în cel de-al doilea trimestru”.

OMV Petrom a extras în cel de-al doilea trimestru al anului 110,1 mii barili echivalent petrol pe zi (bep/zi), din care 57,5 mii bep/zi gaze și 52,6 mii bep/zi țiței, în scădere cu 3,1%, respectiv 1,1% față de producția din trimestrul al doilea al anului trecut, respectiv cea din primul trimestru al acestui an.

Producția de gaze s-a situat cu puțin peste 1% sub cea din primul trimestru al anului.

Este de așteptat însă ca situația să se schimbe în cea de-a doua jumătate a anului.

“În primul trimestru am avut performanțe bune de producție, de fapt mai bune decât ne așteptam, cu o scădere de doar 4% comparativ cu primul trimestru al anului trecut. Cred că a fost destul de echilibrat între petrol și gaze naturale în primul trimestru. În acest moment, ne menținem anticipația de a produce peste 106.000 de barili echivalent petrol pe zi pentru întregul an. În a doua jumătate a anului avem însă activități de mentenanță, la fel ca anul trecut. Deci, ne așteptăm la o rată de scădere mai mare în a doua jumătate a anului”, a declarat recent CEO-ul OMV Petrom, Christina Verchere.

Producția și vânzările din trimestrul al doilea ale OMV Petrom

Producția și vânzările din trimestrul al doilea ale OMV Petrom

Vânzările de gaze către terți, de 6,53 TWh, au înregistrat însă o scădere de aproximativ 30% atât comparativ cu cele din cel de-al doilea trimestru al anului trecut, cât și cu cele din primul trimestru al acestui an.

Producția de electricitate a fost una redusă, de doar 0,53 TWh, de 2 ori sub media trimestrială a ultimelor 3 trimestre.

Marja de rafinare a Petrobrazi a fost de 9,66 dolari/baril, sub cea din ultimele luni.

OMV Petrom a vândut în al doilea trimestru 1,48 milioane tone de produse rafinate, peste volumele din trimestrul similar al anului trimestru și peste cele din primul trimestru al acestui an.

Producția de hidrocarburi a OMV Petrom a scăzut anul trecut cu aproximativ 5%, de la o medie de 119 mii barili echivalent petrol pe zi (bep/zi) la una de 113 mii bep pe zi. În ultimul trimestru al anului, scăderea a fost și mai accentuată, de la 113,5 mii bep/zi la 110 mii bep/zi.

Ca urmarea a faptului că este mare producător de hidrocarburi, România este statul membru al Uniunii Europene cel mai puțin dependent de importul de gaze și al doilea cel mai puțin dependent stat UE de importul de produse petroliere. În ceea ce privește importul total de energie, România se află pe poziția a patra ca independență, după Suedia, Estonia și Islanda.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!