FacebookTwitterLinkedIn

În prezent, Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, folosește panouri fotovoltaice care generează peste 500 KWP instalați.

Prin această investiție, resortul deținut de antreprenorul Ioan Popa, proprietarul unuia dintre cei mai importanți jucători din industria locală a cărnii, Transavia, intră în topul companiilor din turism din țară care generează energie electrică curată și contribuie la reducea emisiilor de carbon cu aproxcimativ 250.000 de kilograme de CO2 anual.

„Este o  investiție semnificativa în viitorul resortului și a comunității locale, care demonstrează angajamentul nostru față de o economie mai durabilă și o lume mai bună pentru generațiile viitoare. Practic, panourile fotovoltaice instalate deja generează 500 KWP instalați, echivalentul plantării anuale a peste 11.000 de copaci. Reușim astfel să ne respectăm angajamentul de a ne reduce amprenta de carbon și de a asigura un viitor durabil pentru comunitatea noastră. În plus, suntem protejați de volatilitatea prețurilor energiei electrice (…)”, explică Theodora Popa, co-fondator și vicepreședinte Theodora Golf Club.

Situat în inima Transilvaniei, în Teleac, județul Alba, la câteva minute de autostrada care leagă Cluj-Napoca de Sibiu, resortul Theodora Golf Club este o destinație premium ce se întinde pe o suprafață de peste 62 ha în care sportul nobil, golful, și relaxarea se îmbină perfect.

Terenul de golf ce se întinde pe 56 ha, cu 18 parcursuri în lungime totală de 6518 m, include și unul dintre cele mai lungi trasee din Europa: un par 6 de 735 m. Celelalte 7 ha sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități: 15 vile de lux cu 84 de camere de patru stele,  o sală de conferințe indoor de 150 de locuri, un pavilion outdoor pentru evenimente și o cameră panoramică ce oferă o priveliște a întregului teren de golf.

Resortul a câștigat de două ori distincția BEST GOLF HOTEL decernată de International Hospitality Awards.