2.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Fonduri Europene – Asociația Română de Fintech, grant nerambursabil de 1 milion EUR pentru un proiect dedicat investitorilor fintech din Europa – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Asociația Română de Fintech, RoFintech, a câștigat, alături de alte 7 entități din domeniul inovației tehnologice europene, un grant nerambursabil de 1 milion EUR pentru implementarea unui proiect.

Această abordare creează un mediu de investiții mai dinamic, stimulează inovația și ajută companiile să crească internațional”, a transmis RoFintech într-un comunicat către StartupCafe.ro. FINE va cartografia actorii importanți ai ecosistemului din țările selectate, acoperind ecosistemele fintech atât avansate, cât și emergente.

Proiectul a avut loc în Paris (Franța) la sediul coordonatorului proiectului, Finance Innovation, în perioada 20 și 21 septembrie, unde partenerii consorțiului au stabilit planul de acțiune pe doi ani.

Asociația Română de Fintech, RoFintech, a câștigat, alături de alte 7 entități din domeniul inovației tehnologice europene, un grant nerambursabil de 1 milion EUR pentru implementarea unui proiect.

Fintech Investor Network and Ecosystem (FINE) este un proiect finanțat de Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii a Comisiei Europene.

Scopul proiectului este să dezvolte conexiuni în industria fintech, atât la nivel local, cât și internațional.

„Acest lucru va fi realizat prin încurajarea investitorilor să colaboreze și să investească împreună în startup-urile fintech. Această abordare creează un mediu de investiții mai dinamic, stimulează inovația și ajută companiile să crească internațional”, a transmis RoFintech într-un comunicat către StartupCafe.ro. 

FINE va cartografia actorii importanți ai ecosistemului din țările selectate, acoperind ecosistemele fintech atât avansate, cât și emergente. Va fi construită o „bază de cunoștințe” care să conțină date relevante pentru investitori, cum ar fi părțile cheie interesate, structurile de reglementare și articolele de știri actuale care evidențiază tendințele și oportunitățile de investiții locale.

Pe parcursul proiectului, va fi creată Academia Investitorilor pentru a furniza resurse educaționale online „pentru a împuternici toate tipurile de investitori, inclusiv cei noi, tinerii investitori, femeile și minoritățile, să învețe despre investițiile fintech”, conform comunicatului.

În plus, va fi înființată Rețeaua Ambasadorilor Fintech cu experți care susțin investițiile internaționale și oferă perspective atât investitorilor locali, cât și celor străini. FINE va conecta activ investitorii și rețelele locale prin matchmaking, evenimente, ateliere, webinarii și altele.

Proiectul a avut loc în Paris (Franța) la sediul coordonatorului proiectului, Finance Innovation, în perioada 20 și 21 septembrie, unde partenerii consorțiului au stabilit planul de acțiune pe doi ani.

Consorțiul proiectului este format din opt parteneri din șase țări europene: Paris Europlace-Finance Innovation (FR), F6S Network (IE), CrowdfundingHub (NL), AcrossLimits (MT), Impulse4Women (ES), The Fintech Corridor Company (IE), Asociatia Romana de Fintech (RO) și Truffle Capital (FR).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!