9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Fonduri Europene – ”Ați fost selectat pentru un grant de 100.000 euro!”. Mesajul prin care fermierii sunt lăsați cu conturile goale! – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Schemă de înșelăciune cu fonduri europene! Mai mulți producători agricoli ne-au sesizat că au primit informări înșelătoare în numele Uniunii Europene (UE) că au fost selectați în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) pentru finanțarea UE care vine în sprijinul fermierilor afectați de evenimentele climatice nefavorabile...

Aceștia au primit pe adresele de e-mail un mesaj cu titlul ”NOTIFICARE IMPORTANTĂ” cu privire la fondurile europene, prin care li se cer detaliile contului bancar, pentru a primi, din senin, 100.000 de euro.

Comisia Europeană (CE) nu acordă în mod direct bani fermierilor, ci numai dacă aceștia au depus proiecte de finanțare sau sumele sunt solicitate de autoritățile competente și ministerele care au în atribuții accesarea banilor europeni.

Schemă de înșelăciune cu fonduri europene! Mai mulți producători agricoli ne-au sesizat că au primit informări înșelătoare în numele Uniunii Europene (UE) că au fost selectați în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) pentru finanțarea UE care vine în sprijinul fermierilor afectați de evenimentele climatice nefavorabile.

O nou schemă de înșelăciune a fost sesizată de fermieri. Aceștia au primit pe adresele de e-mail un mesaj cu titlul ”NOTIFICARE IMPORTANTĂ” cu privire la fondurile europene, prin care li se cer detaliile contului bancar, pentru a primi, din senin, 100.000 de euro. Agrointeligența-AGROINTEL.RO avertizează fermierii ca sub nicio formă să nu introducă datele bancare la astfel de mesaje sau să dea curs indicațiilor din e-mailurile care nu au un expeditor credibil. Comisia Europeană (CE) nu acordă în mod direct bani fermierilor, ci numai dacă aceștia au depus proiecte de finanțare sau sumele sunt solicitate de autoritățile competente și ministerele care au în atribuții accesarea banilor europeni.

Fermierii sunt atrași cu o sumă ”alocată” de 430 de milioane euro

Mesajul-capcană primit de fermieri este formulat sub forma unei notificări din partea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Uniunii Europene. Prin e-mailul înșelător fermierul este anunțat că există un buget de 430 de milioane de euro ”donat” de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru a sprijini sectorul agricol al UE.

”Aceasta este o notificare importantă din partea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Uniunii Europene. Acest mesaj este tradus pe baza limbii dvs. locale pentru o mai bună înțelegere. Suntem încântați să vă informăm că vă numărați printre fermierii selectați de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru finanțarea UE pentru a sprijini fermierii afectați de evenimentele climatice nefavorabile și pentru a contribui la creșterea producției de alimente în țările Uniunii Europene. Politica Agricolă Comună (PAC) a UE are ca scop sprijinirea mijloacelor de trai ale fermierilor și crearea productivității agricole în țările europene și în țările învecinate. Suma totală de 430 de milioane euro a fost donată de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru a sprijini sectorul agricol al UE”, se arată în emailul trimis în numele UE.

Mesajul-capcană este trimis cu antetul Comisiei Europene

Promisiune înșelătoare pentru grant de 100.000 euro direct de la UE

În mesajul pe care fermierii l-au primit, aceștia mai sunt anunțați că au fost selectați pentru o subvenție de 100.000 de euro. Acestora li se pune la dispoziție și un link unde ar urma să obțină finanțarea dar li se cer și datele contului bancar.

”Sunteți printre fermierii selectați pentru a primi acest grant, fiecare fermier selectat va primi suma de 100.000 de euro. Acesta nu este un împrumut, așa că nu trebuie să returnați banii, acesta este pentru a sprijini fermierii să crească producția de alimente și să scadă costul alimentelor în țările europene. Pentru a confirma acest lucru faceți clic aici: Finanțarea UE pentru fermierii din UE (fermierilor li se dă un link unde li se colectează datele, inclusiv cele financiare – n.r.). Sectorul agricol este sub presiune a pandemiei de Covid-19 și a creșterii prețurilor la energie și a inputurilor agricole, precum îngrășămintele, ca urmare a agresiunii ruse asupra Ucrainei. Comisia Europeană adoptă deja un pachet de sprijin de 500 de milioane euro pentru a asigura disponibilitatea și accesibilitatea îngrășămintelor pentru fermieri. Trimiteți numele și detaliile contului dvs. bancar pentru a primi propriul grant de 100.000 de euro. Trimiteți datele dumneavoastră secretarei (CAP) Fania Baruch, prin adresa ei de email (faniabaruch@yahoo.com)”, se mai precizează în emailul înșelător care a fost transmis fermierilor.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO face apel la fermierii care primesc acest mesaj sau altele similare să nu dea click și să nu dea curs solicitărilor din mesaj! Asigurați-vă că nu comunicați nimănui datele dumneavoastră personale, mai ales cele ce ține de zona financiară (conturi). 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!