24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Fonduri Europene – Cluj: Noi fonduri de digitalizare IMM, în regiunea Nord-Vest, cu condiții mai lejere decât în programul derulat de MIPE din banii PNRR – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Conform unui proiect de ghid, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din cele 6 județe ale regiunii de dezvoltare Nord-Vest vor putea obține fonduri europene de maximum 100.000 de euro pentru digitalizarea activității, în condiții care par mai lejere decât cele din Programul pentru Digitalizarea IMM derulat în prezent de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)...

După cum arată acum proiectul de ghid, firmele din cele 6 județe eligibile vor beneficia de condiții mai lejere decât în actualul Program pentru Digitalizarea IMM derulat în prezent de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) prin PNRR...

În programul gestionat de la București, suma minimă este de 20.000 de euro pe proiect, ceea ce îngreunează accesul la finanțare al microîntreprinderilor foarte mici, care nu dispun de aport propriu și nici nu au neapărată nevoie de achiziții de minimum 20.000 de euro.

Conform unui proiect de ghid, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din cele 6 județe ale regiunii de dezvoltare Nord-Vest vor putea obține fonduri europene de maximum 100.000 de euro pentru digitalizarea activității, în condiții care par mai lejere decât cele din Programul pentru Digitalizarea IMM derulat în prezent de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu sediul central în Cluj, a scos în dezbatere publică propunerea de ghid al solicitantului Digitalizarea IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, care cuprinde judele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Noul program de digitalizare se va derula în cadrul Programului Regional (PR) Nord-Vest 2021-2027, pentru care ADR Nord-Vest este autoritate de management.

După cum arată acum proiectul de ghid, firmele din cele 6 județe eligibile vor beneficia de condiții mai lejere decât în actualul Program pentru Digitalizarea IMM derulat în prezent de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) prin  PNRR.

În primul rând, valoarea finanțării ce se va acorda este de 10.000-100.000 de euro pe proiect. În programul gestionat de la București, suma minimă este de 20.000 de euro pe proiect, ceea ce îngreunează accesul la finanțare al microîntreprinderilor foarte mici, care nu dispun de aport propriu și nici nu au neapărată nevoie de achiziții de minimum 20.000 de euro.

Și în finanțarea pentru digitalizare din regiunea Nord-Vest, beneficiarii trebuie să vină tot cu cofinanțare proprie de minimum 10%.

Totuși, bugetul alocat apelului de proiecte prin PR Nord-Vest este unul mic, de numai 16,7 milioane de euro pentru toate cele 6 județe.

De asemenea, finanțarea pentru digitalizare PR Nord-Vest permite și firmelor cu cod CAEN de IT să ia ajutor de minimis. Astfel, ghidul pentru digitalizare propus de ADR Nord-Vest vine cu o listă de circa 50 de conduri CAEN excluse de la finanțare, printre care nu se numără și domeniile de IT, ca în programul MIPE de digitalizare, aflat în derulare acum. De la finanțările de câte 10.000-100.000 euro propuse de ADR Nord-Vest sunt excluse firmele de agricultură, intermediari financiare și alte astfel de domenii pe care nu le finanțează de regulă programele regionale.

Una dintre condițiile de finanțare propuse de ADR este ca firmele beneficiare să fi fost înființate cel mai târziu la 3 ianuarie 2022 (prima zi lucrătoare din anul 2022) și să fi înregistrat profit din exploatare în anul anterior depunerii cererii de finanțare.

Descarcă de AICI ghidul propus de ADR Nord-Vest pentru Digitalizarea IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.

Poți transmite în formularul online de AICI propuneri privind acest ghid, până miercuri, 12 aprilie 2023.

–-

Citește și:

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!