12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Fonduri Europene – Cooperativă anchetată de procurorii europeni ai lui Kovesi. Sechestru pe terenuri și conturi înghețate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Parchetul European (EPPO) din Iași (România) a efectuat astăzi miercuri, 17 aprilie, opt percheziții în județul Galați, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 1,7 milioane de euro care implică proiecte pentru sisteme de irigații, finanțate de UE, potrivit unui comunicat de presă al EPPO.

Ancheta vizează o cooperativă agricolă care a obținut finanțare pentru două proiecte de modernizare a sistemelor de irigare, în valoare de 1,7 milioane de euro (8,6 milioane de lei).

Potrivit EPPO, procedura de achiziție publică pentru selectarea unei firme care să execute proiectele a fost manipulată, pentru a beneficia de o firmă prestabilită, deținută de mama unuia dintre membrii cooperativei.

Cooperativă anchetată pentru o fraudă de 1,7 milioane de euro. Parchetul European (EPPO) din Iași (România) a efectuat astăzi miercuri, 17 aprilie, opt percheziții în județul Galați, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 1,7 milioane de euro care implică proiecte pentru sisteme de irigații, finanțate de UE, potrivit unui comunicat de presă al EPPO.

Ancheta vizează o cooperativă agricolă care a obținut finanțare pentru două proiecte de , în valoare de 1,7 milioane de euro (8,6 milioane de lei). Potrivit EPPO, procedura de achiziție publică pentru selectarea unei firme care să execute proiectele a fost manipulată, pentru a beneficia de o firmă prestabilită, deținută de mama unuia dintre membrii cooperativei.

”Se înțelege că reprezentanții legali ai cooperativei și ai societății selectate au depus documente false care atestă că beneficiarul fondurilor nu se afla în conflict de interese cu societatea care i s-a atribuit contractul, inducând astfel în eroare Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) a României”, potrivit comunicatului oficial.

În cadrul perchezițiilor de astăzi, unele dintre persoanele cercetate au fost aduse la Parchetul General Iași pentru a fi informate cu privire la statutul lor de suspecți. Trei suspecți au fost puși sub control judiciar timp de 60 de zile, cu interdicția de a contacta alte părți din proces, precum și prezentarea periodică obligatorie la sediul de poliție a locului de reședință.

Sechestru pe terenuri și conturi înghețate

Pentru a recupera prejudiciul adus bugetului UE și orice cheltuieli judiciare, EPPO a confiscat și șase loturi de teren (în valoare de aproximativ 500.000 de euro) și a înghețat conturile bancare deținute de suspecți.

Această anchetă a mobilizat zeci de polițiști din Structura de Sprijin a procurorilor europeni delegați în România, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Galați) și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Galați (Inspectoratul Județean de Jandarmi ‘Dunărea de Jos’ Galați).

Parchetul European (EPPO) este parchetul independent al Uniunii Europene. Este responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE. EPPO este condus de Laura Codruța Kovesi, procuror-șef european.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!