30.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Fonduri Europene – Fermier amendat după ce și-a fertilizat terenurile cu gunoi de grajd și a creat ”disconfort olfactiv” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

”Urmare a disconfortului olfactiv resimțit în municipiul Arad în seara zilei de 29 februarie, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Arad s-au autosesizat și a demarat în perioada imediat următoare, o serie de verificări la societăți economice cu activitate agricolă”...

In urma controlului efectuat a fost identificată societatea care a procedat la administrarea de fertilizanți organici pe mai multe parcele de teren situate în zona de nord a municipiului Arad amplasate în zona CET -SA și DN 79 Arad-Oradea și limitrof Centurii de Nord a municipiului Arad...

Suprafața fertilizată a fost de aproimativ 61 de hectare, arată comunicarea oficială a Gărzii de Mediu Arad.

Un fermier a primit o amendă uriașă din partea Gărzii de Mediu, care s-a autosesizat de la mirosul neplăcut rezultat în urma fertilizării cu gunoi de grajd a terenurilor lucrate de agricultor. Controlul societății a scos la iveală că aceasta nu a cerut și nici nu avea autorizație de mediu pentru toate activitățile pe care le desfășoară, ceea ce i-a atras o amendă de 110.000 de lei.

Inspectorii Gărzii de Mediu din județul Arad au sancționat drastic un fermier care și-a fertilizat terenurile cu dejecții animale.

”Urmare a disconfortului olfactiv resimțit în municipiul Arad în seara zilei de 29 februarie, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Arad s-au autosesizat și a demarat în perioada imediat următoare, o serie de verificări la societăți economice cu activitate agricolă”, potrivit unui anunț oficial.

Fermierul a aplicat fertilizanți organici pe 61 de hectare

In urma controlului efectuat a fost identificată societatea care a procedat la administrarea de fertilizanți organici pe mai multe parcele de teren situate în zona de nord a municipiului Arad amplasate în zona CET -SA și DN 79 Arad-Oradea și limitrof Centurii de Nord a municipiului Arad. Suprafața fertilizată a fost de aproimativ 61 de hectare, arată comunicarea oficială a Gărzii de Mediu Arad.

”După verificare amănunțită a activității societății, s-a constatat că aceasta nu a solicitat și nu deține Autorizație de Mediu pentru toate activitățile pe care le desfășoară încălcând și prevederi legale privind deținerea și depozitarea substanțelor și preparatelor periculoase”, a fost rezultatul verificărilor.

Amenda primită de fermier este una foarte mare și vine cu anumite restricții în desfășurarea activității agricole. ”S-au aplicat două sancțiuni în valoare totală de 110.000 lei , stabilindu-se și măsura de interdicția desfășurării activității pentru care societatea nu deține act de reglementare”, a precizat Garda de Mediu Arad.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!