Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru a amânat a doua oară deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor la apelul 1.4.1. Investiții tehnologice în IMM-uri, prin care firmele din cele 6 județe ale regiunii vor putea obține granturi de câte 250.000-1,5 milioane de euro pe proiect.
Printr-un nou corrigendum decis joi, perioada de depunere a proiectelor în sistemul online MySMIS2021, în cadrul Intervenției 1.4.1 – Investiții tehnologice in IMM-uri, este:
- Dată deschidere apel: 11.12.2023 ora 12:00
- Dată închidere apel: 12.02.2024 ora 12:00.
Aceasta este a doua amânare a sesiunii de înscrieri la finanțarea apelul 1.4.1. Investiții tehnologice în IMM-uri, din cadrul Programului Regiunea Centru 2021-2027. Inițial, sesiunea era programată să se deschidă pe 29 septembrie, apoi s-a amânat pentru 20 octombrie, pentru ca în cele din urmă deschiderea să se amâne până pe 11 decembrie 2023.
Regiunea Centru cuprinde județele:
- Alba,
- Brașov,
- Covasna,
- Harghita,
- Mureș,
- Sibiu.
Bugetul alocat apelului de proiecte este de 81.016.706 EUR.
Conform Ghidului solicitantului pentru apelul cu codul PRC/110/PRC_P1/OP1, în cadrul acestui apel de proiecte, pragul de excelență este de minim 80 puncte.
Proiectele care au obținut acest prag și care se încadrează în alocarea financiară vor intra direct în etapa de contractare, în ordinea depunerii cererilor de finanțare.
Pentru cererile de finanțare, care au obținut punctaj sub pragul de excelență, respectiv mai puțin de 80 de puncte, și respectă pragul de calitate, respectiv 50 puncte, etapa de contractare este demarată ulterior finalizării procesului de soluționare a contestațiilor, în baza rezultatelor finale, respectiv a punctajelor finale și cu încadrarea în bugetul disponibil și în ordinea descrescătoare a punctajului obținut.
Departajarea proiectelor care au obținut același punctaj, în vederea încadrării în alocarea apelului de proiecte, se va face în funcție de data și ora depunerii acestora.
Dacă alocarea apelului de proiecte se epuizează pe parcursul procesului de evaluare și selecție, înainte de închiderea apelului de proiecte, proiectele care nu se încadrează în alocare vor fi incluse pe o listă de rezervă a apelului de proiecte. În cazul în care ulterior închiderii apelului de proiecte, se identifică sau se disponibilizează fonduri suplimentare, proiectele din lista de rezervă vor fi incluse în procesul de evaluare și selecție, în ordinea depunerii.
Prin excepție, mecanismul descris mai sus nu se aplică în cazul în care apelul este deja închis, iar valoarea solicitată cumulată a tuturor proiectelor depuse nu acoperă alocarea financiară disponibilă. În acest caz, va putea fi demarată etapa de contractare pentru toate proiectele care întrunesc punctajul de calitate necesar pentru a fi acceptate, fără a mai aplica mecanismul descris mai sus, nemaiexistând în acest caz premisele competiționale în cadrul apelului.
Proiectele declarate acceptate, respectiv cele care au obținut punctajul de calitate și care nu se încadrează în alocarea financiară disponibilă se vor include în lista de rezerva a apelului.
–-
Citește și:
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).