17 C
București
duminică, octombrie 6, 2024

Fonduri Europene – Înscrieri 2023: Fonduri de max. 1,4 milioane EUR pentru panouri solare și generatoare eoliene destinate fermierilor și procesatorilor din industria alimentară – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fermierii români și procesatorii din industria alimentară vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 1 milion de euro pentru panouri solare și 1,4 milioane de euro pentru generatoare eoliene, pentru producția de energie de consum propriu al afacerii...

Din 5 noiembrie 2023, fermierii și procesatorii pot depune proiecte pentru realizarea capacităților noi de producere energie electrică din surse solare sau eoliene (sub 1 MW inclusiv și peste 1 MW), cu sau fără capacități de stocare integrate, a precizat, vineri, Florin Barbu, pe Facebook.

Valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat are următoarele valori maxime, dar nu mai mari de 100% din costurile eligibile: - 1.400.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mici de 1 MW, inclusiv- 700.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW - 1.000.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mici de 1 MW...

Fermierii români și procesatorii din industria alimentară vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 1 milion de euro pentru panouri solare și 1,4 milioane de euro pentru generatoare eoliene, pentru producția de energie  de consum propriu al afacerii, ministrul Agriculturii anunțând când se deschid înscrierile.

Din  5 noiembrie 2023, fermierii și procesatorii pot depune proiecte pentru realizarea capacităților noi de producere energie electrică din surse solare sau eoliene (sub 1 MW inclusiv și peste 1 MW), cu sau fără capacități de stocare integrate, a precizat, vineri, Florin Barbu, pe Facebook.

E vorba de Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare.

Pot beneficia de această măsură de sprijin:

  1.  întreprinderile din sectorul agricol și din industria alimentară (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv PFA, II, IF, precum și cooperativele agricole ori societățile cooperative agricole care dețin active fizice de producție și/sau procesare produse agro alimentare), legal constituite și înregistrate la ONRC;
  2. organizații/federații de organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare (OUAI/FOUAI).

Valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat are următoarele valori maxime, dar nu mai mari de 100% din costurile eligibile:

– 1.400.000  Euro/MW – pentru capacități instalate mai mici de 1 MW, inclusiv
– 700.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW

– 1.000.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mici de 1 MW, inclusiv
– 500.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW .

Potențialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, doar dacă investițiile vizează locuri de consum diferite, cu încadrarea în valoarea de 20.000.000 euro pe beneficiar.

Astfel, ministrul Agriculturii a precizat că a semnat ordinul pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare.

Bugetul schemei este de 500 milioane euro pe perioada 2023-2028, din Fondul pentru Modernizare, de la Uniunea Europeană.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!