2.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Fonduri Europene – Înscrieri: Fonduri UE de 20.000-50.000 EUR pentru firme inovatoare din România – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Firmele din România se pot înscrie la un program de finabnțare, prin care pot obține fonduri europene de câte 20.000-50.000 de euro pe proiect, proiecte inovatoare inovației în sectorul creativ-cultural.

Termenul pentru depunerea aplicațiilor în cadrul proiectului FRIEND CCI este 14 ianuarie 2024.

Cu un buget total de 538.000 EUR, disponibil pentru 5 țări, FRIEND CCI își reînnoiește angajamentul de a impulsiona proiecte inovative și transformaționale.

Firmele din România se pot înscrie la un program de finabnțare, prin care pot obține fonduri europene de câte 20.000-50.000 de euro pe proiect, proiecte inovatoare inovației în sectorul creativ-cultural.

Termenul pentru depunerea aplicațiilor în cadrul proiectului FRIEND CCI este 14 ianuarie 2024. Pentru detalii și informații despre finanțare, puteți lua cu reprezentanții FRIEND CCI în România, Open Hub Creative Cluster, la email projects@openhub.ro . Descarcă Ghidul de AICI.

Proiectul FRIEND CCI, inițiativă emblematică în susținerea inovației și colaborării în sectorul creativ-cultural, deschide astfel al doilea apel de finanțare pentru IMM-urile din România. Cu un buget total de 538.000 EUR, disponibil pentru 5 țări, FRIEND CCI își reînnoiește angajamentul de a impulsiona proiecte inovative și transformaționale.

Oferind finanțări cuprinse între 20.000 și 50.000 euro per proiect, FRIEND CCI deschide calea către noi oportunități de creștere și expansiune pentru IMM-uri. Proiectele cu bugete mai mari vor fi co-finanțate de consorțiul de firme, ceea ce încurajează parteneriatele strânse și co-investiția.

FRIEND CCI reprezintă o inițiativă europeană care vizează să stimuleze creativitatea și inovația în rândul IMM-urilor din sectorul cultural și creativ. Proiectul își propune să faciliteze adaptarea acestor industrii la schimbările tehnologice și ecologice rapide, oferind o platformă unică pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte transformatoare.

Criterii de eligibilitate a beneficiarilor:

  •     Pentru a fi eligibile, consorțiile de IMM-uri trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
  •     Să fie formate din minim 2 și maxim 5 firme, din care cel puțin o firmă are cod CAEN eligibil conform Anexei B și una cu cod CAEN dintr-un alt sector (care nu se regăsește printre cele eligibile).
  •     Liderul consorțiului de firme trebuie să fie din Spania, Italia, România, Franța sau Germania. Firme din alte state pot aplica, doar în calitate de parteneri în consorțiu, nu ca lideri.
  •     Fiecare proiect trebuie să aibă un termen de implementare de exact 12 luni.
  •     Proiectul trebuie să includă activități obligatorii de calificare și recalificare a personalului, precum și activități de internaționalizare.
  •     Cel puțin 20% din bugetul de finanțare trebuie să fie alocat IMM-urilor din sectorul creativ-cultural.
  •     Proiectele trebuie să implice cel puțin o activitate oferită de un furnizor de servicii extern (clustere sau furnizori specializați în tranziția ecologică/digitală și internaționalizare).

Primul apel de finanțare FRIEND CCI a avut 11 proiecte finanțate, implicând 29 de firme diverse din 9 țări diferite.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!