3.6 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Fonduri Europene – Înscrieri online, granturi de max. 50.000 EUR pentru firme de tehnologii verzi – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Startup-urile și alte firme mici și mijlocii (IMM) din România și Republica Moldova, care dezvoltă tehnologii verzi, se pot înscrie online la un program de accelerare de business care oferă echipelor selectate granturi de până la 50.000 de euro fiecare...

Înscrierile în prima sesiune a programului SynergistEIC se fac AICI, până pe 14 iunie 2023, ora 17:00 CET (18.00, ora României).

SynergistEIC este un proiect finanțat de Uniunea Europeană care a început în ianuarie 2023 cu un buget total de 1,986 de milioane de euro, pentru a ajuta startup-urile, scaleup-urile și IMM-urile europene de deeptech din sectorul GreenTech să se extindă în UE și la nivel global...

Startup-urile și alte firme mici și mijlocii (IMM) din România și Republica Moldova, care dezvoltă tehnologii verzi, se pot înscrie online la un program de accelerare de business care oferă echipelor selectate granturi de până la 50.000 de euro fiecare, din fonduri europene, precum și alte beneficii.

Înscrierile în prima sesiune a programului SynergistEIC se fac AICI, până pe 14 iunie 2023, ora 17:00 CET (18.00, ora României).

Anunțul a fost făcut, marți, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, de acceleratorul românesc de afaceri Spherik, coordonatorul proiectului SynergistEIC.

SynergistEIC este un proiect finanțat de Uniunea Europeană care a început în ianuarie 2023 cu un buget total de 1,986 de milioane de euro, pentru a ajuta startup-urile, scaleup-urile și IMM-urile europene de deeptech din sectorul GreenTech să se extindă în UE și la nivel global.

Proiectul este coordonat de SPHERIK Accelerator (România) care se ocupă de planificarea și execuția unui set personalizat de servicii orientate către IMM-uri și startup-uri împreună cu trei parteneri europeni: G-Force (Slovacia), Fastrack Action (Portugalia), F6S (Irlanda).

De-a lungul duratei sale de 2 ani, SynergistEIC va organiza 2 apeluri deschise selectând și sprijinind 30 de companii, oferindu-le pe de-o parte  sprijin financiar, servicii de consultanță și conexiuni cu ecosistemul european de inovare.

Până la 50 de mii de EURO per startup vor fi distribuite în Open Call 1. Primul apel deschis va oferi granturi pentru 15 întreprinderi nou-înființate (5 aplicanți EIC și 10 non-EIC), împreună cu un suport personalizat timp de 6 luni care include un program de accelerare de 3 luni pentru a crește scalabilitatea, precum și o serie de workshop-uri pe teme legate de finanțarea și achizițiile publice ale UE, precum și oportunități de colaborare cu ecosistemul de inovare al UE.

Domeniile finanțabile

SynergistEIC primește aplicațiile startup-urilor deeptech care dezvoltă soluții inovatoare care abordează provocările în sectoarele: 

 1. ClimateTech,
 2. CleanTech,
 3. economie circulară,
 4. AgriFood. 

În cadrul acestor domenii, vor fi căutate, de preferință, echipe care lucrează cu anumite tehnologii:

 • inteligență artificială (AI), machine learning (ML), natural language processing (NLP),
 • Big Data,
 • Advanced Computing,
 • Bioengineering,
 • Next Generation Internet,
 • Blockchain,
 • internet of things (IoT),
 • și altele.

Care sunt beneficiile firmelor admise în program?

 • Cele 15 companii GreenTech selectate în primul apel deschis SynergistEIC vor primi granturi de până la 50.000 EUR pentru a-și rafina tehnologia, pentru a interacționa cu utilizatorii și a-și îmbunătăți indicatorii comerciali.
 • De asemenea, aceștia vor fi înscriși într-un program de sprijin personalizat timp de 6 luni, care să răspundă nevoilor și provocărilor startup-ului.
 • Conexiuni cu întreprinderi din aceeași industrie, dar și cu investitori sau actori naționali și europeni din ecosistemul de inovare.
 • Creșterea scalabilității și a performanței afacerii.
 • Creșterea acoperirii pieței și a disponibilității pe piață a produselor dezvoltate.
 • Informarea cu privire la oportunitățile de finanțare și de achiziții publice ale UE.
 • Promovare și creșterea vizibilității.

Ghidul solicitantului: Care este procesul de aplicare și înrolare în program?

 • Etapa 1: Depunerea cererilor
 • Etapa 2: Verificarea admisibilității și a eligibilității
 • Etapa 3: Evaluarea propunerilor și selecția finală
 • Etapa 4: Începerea programului cu companiile selectate

Evaluarea va fi realizată de experți externi cu experiență corespunzătoare. Informații detaliate privind procesul de evaluare pot fi găsite, în Ghidul pentru aplicanți disponibil pe website-ul SynergistEIC.

Criterii de selecție:

 • Companiile care au aplicat sau sunt interesate să aplice pentru programul de accelerare EIC
 • Companiile care detin Seal of Excellence (în cazul solicitanților EIC)
 • -companii cu un nivel de dezvoltare de minim TRL4 care au primit finanțări de până în 500k Euro (în cazul solicitanților non-EIC)
 • Companii cu antreprenoare de sex feminin și / sau femei în funcții de conducere înalte (nivel C)
 • Companiile care provin din statele membre ale UE sau din țările asociate, cu preferință acordată întreprinderilor din țările în curs de extindere.

Informații suplimentare:

Informații suplimentare vor fi furnizate candidaților în cadrul unui webinar dedicat SynergistEIC Open Call Info, ce va avea loc în 17 mai 2023, între orele 15:00 și 16:00 CET. Înregistrați-vă AICI pentru webinar.

Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări legate de SynergistEIC Open Call 1 sunt furnizate și în secțiunea FAQ a site-ului oficial al programului. Aplicanții sunt, de asemenea, bineveniți să contacteze prin e-mail la info@synergisteic.eu pentru alte întrebări.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!