10.2 C
București
vineri, noiembrie 8, 2024

Fonduri Europene – Investiție de 20 milioane EUR, din fonduri PNRR, într-un parc de panouri solare la Copșa Mică – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Se construiește un nou parc fotovoltaic, cu o capacitate de producție de 23 MW, la Copșa Mică, cu o investiție de aproape 100 milioane lei (20 milioane EUR), din fonduri PNRR.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C6 – Energie, care vizează sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară.

Noul parc fotovoltaic va avea o capacitate de stocare de 4 MW ce va permite gestionarea fluctuațiilor de energie.

Se construiește un nou parc fotovoltaic, cu o capacitate de producție de 23 MW, la Copșa Mică, cu o investiție de aproape 100 milioane lei (20 milioane EUR), din fonduri PNRR.

CIS Group, fondat de antreprenorul Sebastian Călugăr, anunță marți, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, semnarea contractului de execuție lucrări pentru construirea parcului fotovoltaic la Copșa Mică.

Parcul va fi pus în funcțiune la începutul anului viitor. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C6 – Energie, care vizează sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară.

CIS Group este un holding care deține mai multe companii, care oferă echipamente, soluții și servicii pentru sectorul energetic, CIS Gaz fiind cea mai mare companie a grupului.

Noul parc fotovoltaic va avea o capacitate de stocare de 4 MW ce va permite gestionarea fluctuațiilor de energie. De asemenea, va permite parcului să asigure o alimentare stabilă a rețelei în momentele în care producția de energie regenerabilă este intermitentă, se mai arată în comunicat.

Compania spune că va demara, până la sfârșitul anului 2024, un proiect nou pentru construirea unei instalații de stocare a energiei electrice (BESS – Battery Energy Storage System) cu o capacitate de 50 MW. Aceasta va fi amplasată lângă Târgu Mureș.

De asemenea, până la sfârșitul anului 2024, CIS Group susține va începe construirea unui nou parc fotovoltaic în apropierea orașului Reghin, cu o capacitate de producție de aproximativ 5 MW și o capacitate de stocare de 1 MW.

„Ne concentrăm pe dezvoltarea unor soluții care nu doar că răspund nevoilor energetice actuale, dar și contribuie activ la reducerea dependenței de sursele convenționale de energie și la protejarea mediului înconjurător. Investim în viitorul verde al României și avem convingerea că aceste proiecte vor aduce un impact semnificativ atât pentru economie, cât și pentru comunitățile locale”, declară Sebastian Călugăr, CEO CIS Group.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!