-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Fonduri Europene – Mai mulți bani pentru fermieri. Guvernul a suplimentat bugetul MADR cu 300 de milioane de lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Guvernul a suplimentat bugetul MADR cu 300 de milioane de lei, sumele urmând să asigure accesarea fondurilor europene pentru sectorul agricol și dezvoltare rurală.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a spus, în deschiderea ședinței de Guvern, că se alocă o suplimentare de 300 de milioane de lei Ministerului Agriculturii cu care să asigure cofinanţarea proiectelor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Șeful Executivului a menționat că trebuie finalizate investiţiile cu fonduri europene, banii să ajungă la beneficiari şi facturile să fie decontate de Comisia Europeană.

Mai mulți bani pentru fermieri. Guvernul a suplimentat bugetul MADR cu 300 de milioane de lei, sumele urmând să asigure accesarea fondurilor europene pentru sectorul agricol și dezvoltare rurală.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a spus, în deschiderea ședinței de Guvern, că se alocă o suplimentare de 300 de milioane de lei Ministerului Agriculturii cu care să asigure cofinanţarea proiectelor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Șeful Executivului a menționat că trebuie finalizate investiţiile cu fonduri europene, banii să ajungă la beneficiari şi facturile să fie decontate de Comisia Europeană.

Marcel Ciolacu a arătat, în deschiderea ședinței de astăzi, joi – 16 noiembrie, a Guvernului, că o prioritate o reprezintă fondurile europene din exercițiul 2014-2020, care se încheie în acest an.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu

300 de milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii – banii vor fi folosiți în asigurarea cofinanțării proiectelor din PNDR 2014-2020

Astfel, prim-ministrul a menționat clar că 300 de milioane de lei vor ajunge la Ministerul Agriculturii, cu care trebuie asigurată cofinanțarea proiectelor din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020

”O altă prioritate sunt fondurile europene din exercițiul 2014-2020, care se încheie practic la finalul acestui an. Aprobăm astăzi o ordonanță de urgență cu proceduri care permit închiderea la termen a programelor aferente acestui cadru financiar. Măsurile adoptate astăzi ne vor ajuta să ducem rata de absorbție la peste 90%. În același scop, alocăm astăzi 300 de milioane de lei Ministerului Agriculturii, cu care să asigurăm cofinanțarea proiectelor din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Trebuie să finalizăm investițiile cu fonduri europene, banii să ajungă la beneficiari și facturile să fie decontate de Comisia Europeană”, a arătat premierul.

Guvernul dă undă verde pentru constituirea Băncii de Investiții și Dezvoltare a României

În aceeași ședință de Guvern, prim-ministrul Marcel Ciolacu a vorbit despre aprobarea actului de constituire a Băncii de Investiții și Dezvoltare a României.

”Ministerul Finanțelor vine astăzi cu un alt proiect important: aprobăm actul de constituire a Băncii de Investiții și Dezvoltare a României. De peste un deceniu se vorbește despre această bancă, care există în toate țările din Europa. În sfârșit o construim și noi. Banca aceasta reprezintă veriga lipsă dintre banii instituțiilor financiare internaționale și proiectele strategice de investiții ale României. Vom avea astfel instrumentele financiare adecvate proiectelor de care economia țării are cu adevărat nevoie”, a spus Marcel Ciolacu.

Totodată, premierul i-a rugat pe toți miniștrii să-și prioritizeze proiectele, pentru că Guvernul se va apuca de construcția bugetului pe 2024.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!