1.9 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Fonduri Europene – Parlamentul European a aprobat un nou ajutor de secetă pentru fermierii români – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Dan Motreanu a anunțat că fermierii români ar putea beneficia de o sumă de 33,9 milioane de euro ca ajutor de secetă.

”Am aprobat, în plenul Parlamentului European, alocarea a 33,9 de milioane de euro pentru a oferi sprijin României în urma daunelor cauzate de seceta din vara anului 2022”, a anunțat Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

”FSUE a fost creat în 2002 pentru a sprijini țările eligibile în operațiunile de urgență și de redresare în urma dezastrelor naturale.

Europarlamentarul român Dan Motreanu le dă o veste bună fermierilor români. Eurodeputatul anunță că Parlamentul European a aprobat o nouă sumă pentru despăgubirea agricultorilor afectați de seceta anului trecut.

Dan Motreanu a anunțat că fermierii români ar putea beneficia de o sumă de 33,9 milioane de euro ca ajutor de secetă. a mai fost vehiculată, dar acum Parlamentul European a dat un vor favorabil inițiativei.

”Am aprobat, în plenul Parlamentului European, alocarea a 33,9 de milioane de euro pentru a oferi sprijin României în urma daunelor cauzate de seceta din vara anului 2022”, a anunțat Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Oficialul a reamintit că din martie 2022, seceta severă a afectat în mod special partea de sud-est a României. Recoltele au fost afectate negativ de secetă și de două valuri consecutive de căldură, la sfârșitul lui iunie și începutul lui iulie. Ploile au venit prea târziu pentru a compensa și a reduce efectele secetei.

Ajutorul de secetă va fi acordat din Fondul de solidaritate a UE

Despre noul sprijin ce va fi acordat fermierilor români, Motreanu a precizat că ”banii vor proveni din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE)”.

”FSUE a fost creat în 2002 pentru a sprijini țările eligibile în operațiunile de urgență și de redresare în urma dezastrelor naturale. A fost extins în martie 2020 pentru a acoperi urgențele majore de sănătate publică, dovadă a unității și solidarității europene într-un moment de cumpănă. Între 2002 și 2022, prin intermediul FSUE au fost mobilizate peste 8,2 miliarde de euro pentru intervenții care au vizat 127 de dezastre în 24 de state de membre și în trei țări în curs de aderare”, a explicat Dan Motreanu, europarlamentar PPE.

Motreanu a remintit că fermierii români afectați de secetă au beneficiat și de . ”Reamintesc că Guvernul Nicolae Ciucă a alocat 300 de milioane de lei pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma de grant acordat producătorilor agricoli pentru culturile afectate de seceta pedologică din perioada martie – septembrie 2022”, a menționat Motreanu. Alte despăgubiri au fost acordate fermierilor anul trecut, pentru culturile înființate în toamna 2021.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!