Întrucât prima zi de depunere este stabilită pentru data de 18 septembrie 2023, timpul disponibil pentru pregătire este limitat la aproximativ o lună. Astfel, pentru a avea succes, antreprenorii trebuie să fie foarte atenți la alegerea firmelor de consultanță. Printre criterii principale care trebuie luate în considerare sunt factori precum existența unor echipe suficient de mari și specializate care pot garanta pregătirea și depunerea proiectelor în timp util sau experiența relevantă pe apelurile precedente.
Ținând cont de complexitatea incomparabil mai mare față de programele anterioare a acestui proiect, este recomandat ca echipa de consultanță să fie alcătuită din mai mulți experți cheie.
Pentru a asigura o depunere reușită la termen și o redactare corectă a proiectului, este de dorit ca echipa să cuprindă:
- Manager de proiect și consultant de specialitate
- Analist financiar
- Analist de piață
- Expert DNSH
- Proiectant și/sau arhitect (dacă este necesar)
„Astfel de proiecte implică elaborarea unor documentații complexe și consistente. Planul de afaceri, cererea de finanțare, analiza de piață și altele trebuie să corespundă standardelor ridicate de evaluare,” punctează Gălățan.
Echipa Goodwill Consulting, spre exemplu, abordează pregătirea fiecărui proiect cu o astfel de echipă mixtă de experți. Compania se bucură de avantajul unui departament de analiză financiară și de colaborarea cu experți DNSH cu vastă experiență, în timp ce pentru proiectare se bazează pe Goodwill Studio, companie ce face parte din același grup și care este specializată pe servicii de arhitectură și proiectare.
Experiența câștigată în sesiunile anterioare poate face diferența în acest demers competitiv.
Goodwill Consulting a avut succes în obținerea și implementarea a peste 200 de proiecte în cadrul Programului Operațional Regional 2.2 în sesiunile anterioare.
Un aspect deosebit de atractiv pentru potențialii aplicanți este faptul că atât consultanța, cât și costurile privind proiectarea pentru aceste proiecte sunt eligibile cu o rată a finanțării de 100%.
În concluzie, apelul POR 1.3.1B reprezintă o oportunitate valoroasă pentru IMM-urile din Regiunea Nord-Vest de a accesa finanțare semnificativă pentru proiectele lor de dezvoltare. Perioada de pregătire fiind scurtă, pentru a spori șansele de a intra la finanțare, se recomandă începerea elaborării proiectelor în cel mai scurt timp posibil, implicarea activă a solicitanților în acest proces și colaborarea cu echipe mixte de experți specializate pe fiecare componentă necesară a proiectului.
Companiile care își doresc să facă acest demers pot solicita o consultanță gratuită cu experții Goodwill Consulting, accesând linkul următor: https://bit.ly/3DWJ3A6 . Dată fiind natura complexă a proiectelor, termenul limită pentru începerea colaborării pe aceste proiecte este 21 august 2023.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).