4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Fonduri Europene – Șase noi apeluri de proiecte, lansate în cadrul PR Vest. Peste 150 de milioane de euro disponibili pentru mobilitate urbană sustenabilă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat șase noi apeluri de proiecte din cadrul Programului Regional Vest 2021-2027.

Este vorba de Intervenția Regională 4.1 – Mobilitate urbană sustenabilă, pentru care s-a publicat ghidul solicitantului de finanțare.

Peste 157 de milioane euro vor fi disponibili pentru această intervenție, sumă ce include alocarea din FEDR, alocarea de la bugetul de stat și contribuția proprie a fiecărui solicitant de finanțare, care trebuie să fie de minimum 2% din valoarea totală eligibilă a investiției.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat șase noi apeluri de proiecte din cadrul Programului Regional Vest 2021-2027. Este vorba de Intervenția Regională 4.1 – Mobilitate urbană sustenabilă, pentru care s-a publicat ghidul solicitantului de finanțare.

Peste 157 de milioane euro vor fi disponibili pentru această intervenție, sumă ce include alocarea din FEDR, alocarea de la bugetul de stat și contribuția proprie a fiecărui solicitant de finanțare, care trebuie să fie de minimum 2% din valoarea totală eligibilă a investiției.

Pot depune proiecte administrațiile din municipiile și orașele Regiunii Vest, singure sau în parteneriat, inclusiv în parteneriat cu consilii județene sau comune. Valoarea minimă și maximă eligibilă a unui proiect este diferită în funcție de tipul unității adminstrativ-teritoriale, iar sumele se încadrează între 500.000 și 20 de milioane de euro.

Bugetul celor șase apeluri va fi împărțit după cum urmează:

2 apeluri de proiecte necompetitive:

 • 105,30 mil. euro pentru Municipiile Reședință de Județ și Municipiile din Regiunea Vest, fără municipiile din ITI Valea Jiului;
 • 17,35 mil. euro pentru Municipiile și Orașele din ITI Valea Jiului.

4 apeluri de proiecte competitive:

 • 10,29 mil. euro pentru Orașele din Județul Arad;
 • 10,40 mil. euro pentru Orașele din Județul Caraș-Severin;
 • 5,40 mil. euro pentru Orașele din Județul Hunedoara, fără orașele din ITI Valea Jiului;
 • 8,62 mil. euro pentru Orașele din Județul Timiș.

Apelurile de proiecte finanțează:

 • Construirea, modernizarea, reabilitarea, extinderea infrastructurii de transport urban curate – linii de tramvai și troleibuz;
 • Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii pentru transportul nemotorizat: piste de cicliști, inclusiv realizarea de parcări/stații pentru biciclete pe traseul acestora, trasee pietonale generate exclusiv de investițiile în infrastructura de transport public sau transport nemotorizat;
 • Achiziționarea materialului rulant;
 • Achiziționarea de troleibuze, autobuze, microbuze, de tipul ,,zero emisii”, pentru transport urban curat, inclusiv dezvoltarea infrastructurii de combustibili alternativi/ stații de încărcare pentru acestea: achiziția și instalarea stațiilor de încărcare, proiectare, asistență tehnică și lucrări de construcții pentru branșarea stațiilor de încărcare – în conformitate cu Directiva (UE) 2018/2001;
 • Dezvoltarea sistemelor de bike-sharing, achiziția de biciclete sau a altor mijloace de transport ecologice.
 • Dezvoltarea de sisteme inteligente de transport, e-ticketing, management de trafic, management al flotei, care se adresează/sunt dedicate gestiunii călătorilor și managementului transportului public;
 • Achiziționarea de echipamente, utilaje, instalații necesare pentru exploatarea și întreținerea infrastructurii de transport public și a flotei mijloacelor de transport public;
 • Dezvoltarea unor soluții de organizare a traficului care facilitează circulația eficientă a transportului public, inclusiv măsuri de siguranță rutieră;
 • Dezvoltarea, extinderea, modernizarea, reconfigurarea stațiilor de transport public, inclusiv a stațiilor și conexiunilor inter-modale.

De asemenea, printre activitățile care se finanțează se numără și cele ce țin de siguranța rutieră și prioritizarea transportului public sau cele referitoare la măsurile de accesibilitate destinate tuturor utilizatorilor, inclusiv persoanelor cu nevoi speciale.

Perioada de depunere a proiectelor va începe în 5 august 2023, ora 08:00, și se va încheia în 5 aprilie 2024, ora 08:00.

Ghidul final al solicitantului de finanțare aferent Intervenției regionale 4.1 Mobilitate urbană sustenabilă inclusiv anexele la acesta, pot fi consultate pe website-ul Programului Regional Vest, aici.

Regiunea Vest beneficiază de fonduri europene în valoare de 1,18 miliarde euro prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții care sprijină creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!