27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Banking & Servicii financiare – Horga, ASF: Femeile ocupă, în prezent, 12% din totalul funcțiilor de președinte și director general aferente emitenților de pe piața reglementată – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Femeile ocupă, în prezent, 12% din totalul funcțiilor de președinte și director general aferente emitenților de pe piața reglementată, a spus, azi, Gabriela Horga, vicepresedinte ASF, la un eveniment al Bursei de Valori Bucuresti.

Participarea femeilor pe piața muncii a crescut semnificativ în ultimii ani, dar România se află totuși la nivelul de jos când vorbim de angajarea femeilor, la aproximativ 59%, în timp ce nivelul în UE este la aproximativ 69%, a spus ea: „Două treimi din munca neremunerată în gospodării sau pentru îngrijirea altora este efectuată de femei.

Potrivit directivei menționate, până în 2026, femeile ar trebui să dețină un procent semnificativ din pozițiile de top în marile companii listate la bursă.

Femeile ocupă, în prezent, 12% din totalul funcțiilor de președinte și director general aferente emitenților de pe piața reglementată, a spus, azi, Gabriela Horga, vicepresedinte ASF, la un eveniment al Bursei de Valori Bucuresti.

Participarea femeilor pe piața muncii a crescut semnificativ în ultimii ani, dar România se află totuși la nivelul de jos când vorbim de angajarea femeilor, la aproximativ 59%, în timp ce nivelul în UE este la aproximativ 69%, a spus ea: „Două treimi din munca neremunerată în gospodării sau pentru îngrijirea altora este efectuată de femei. Avem nevoie de politici care să atragă femeile pe piața forței de muncă, ceea le-ar aduce o profesie, independență, bunăstare, realizări personale și, mai important, un viitor.

Femeile ar trebui să aibă acces la aceleași oportunități de carieră și la aceeași remunerare pentru munca egală sau echivalentă. ”Equal pay for equal work” este unul dintre principiile de bază ale UE, în cadrul Tratatului UE (TFUE). Cu toate acestea, studiile arată că a existat un decalaj de plată de aproape 13% în UE în 2021 și o subreprezentare a femeilor în consiliile corporațiilor și în funcțiile de conducere.

Este important ca femeile să fie reprezentate în poziții de conducere și în procesul de luare a deciziilor, atât în sectorul public, cât și în cel privat.

Știu că subiectul cotelor de gen poate fi complicat și că mulți oameni cred sincer că lucrurile se pot schimba prin evoluția naturală a lucrurilor, dar iată că nu se schimbă.”

Ea a mai declarat: „ Femeile ocupă în prezent:

  • 12% din totalul funcțiilor de președinte și director general aferente emitenților de instrumente financiare tranzacționate pe piața reglementată
  • 17% din totalul funcțiilor de președinte și director general aferente emitenților de instrumente financiare tranzacționate pe SMT
  • 24% din totalul funcțiilor de director general din cadrul intermediarilor”

Parlamentul European și Consiliului UE au aprobat, în 23 noiembrie 2022, o directivă privind consolidarea echilibrului de gen în rândul administratorilor societăților cotate la bursă și măsuri conexe. Potrivit directivei menționate, până în 2026, femeile ar trebui să dețină un procent semnificativ din pozițiile de top în marile companii listate la bursă.

Țările UE trebuie să introducă proceduri transparente de recrutare în companii, astfel încât,  până la sfârșitul lunii iunie 2026, cel puțin 40% din posturile de administrator neexecutiv sau 33% din toate posturile de administrator să fie ocupate de membri ai sexului subreprezentat. Procedurile de selecție vor trebui să păstreze „meritul” drept criteriu esențial și vor trebui să fie transparente.

 

Potrivit doameni Horga,  prin proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 24/2017 s-a avut în vedere transpunerea dispozițiilor relevante ale Directivei (UE) 2022/2381: „Societățile tranzacționate pe o piață reglementată, cu excepția microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii trebuie să îndeplinească unul dintre ce două obiective menționate. Așadar, membrii sexului subreprezentat trebuie să dețină cel puțin 40% dintre posturile de administrator neexecutiv sau cel puțin 33% din toate posturile de administrator, atât administratori executivi, cât și neexecutivi.

Astfel, potrivit proiectului de lege societățile listate la bursă vor avea obligația de a furniza anual A.S.F. informații cu privire la reprezentarea din perspectiva genului în cadrul organelor lor de conducere, precum și cu privire la anumite măsuri adoptate potrivit prevederilor care transpun directiva. Totodată, prin proiectul de lege se are în vedere introducerea, potrivit Directivei, a unor măsuri sancționatorii pentru nerespectarea prevederilor care transpun dispozițiile directivei.

 

Desigur, fiind un proces care presupune adaptarea la noi realități și prin care se vor impune noi cerințe, în cazul în care, în anumite situații, acestea nu vor fi îndeplinite cu deschidere și bunăvoință, proiectul de lege prevede introducerea, conform Directivei, a unor măsuri sancționatorii pentru nerespectarea prevederilor.

Este important să subliniez, în calitate de reprezentant al Autoritații, că scopul nostru este de a avea o piață aliniată la cele mai bune practici europene și la realitatile sociale și să nu fie necesar să intervenim prin măsuri specifice pentru a impune aplicarea cerințelor legale.

Părerea mea este că trebuie să privim noua obligație legală, nu ca pe o povară, ci ca pe o oportunitate de a deschide companiilor o nouă viziune de management, o obordare mai echilibrată în afaceri și o crestere durabilă.”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!