11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

Imobiliare – Alpha Builders Group SA – Un jucător important în domeniul construcțiilor, intră pe piața de capital – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Apogeul performanței a fost atins prin edificarea unor clădiri cu dificultate ridicată de execuție; astfel, cele mai apreciate construcții sunt cele cu regim mare de înălțime, cum ar fi: Traian Tower P+15E, cele 6 blocuri Miraj din stațiunea Mamaia P+9E, Tomis Tower P+15E, Ansamblul din str.

Pentru următorii 3 ani există în derulare proiecte în valoare de 120 milioane de Euro, iar în următorii 5 ani sunt stabilite obiective ce vizează o creștere sustenabilă a companiei cu 15% pe an; TOMIS TOWER, MARINA TOWER și OLIMP TOWER vor fi cele mai înalte clădiri de pe litoralul românesc pe care compania le va preda în perioada 2024 – 2025...

Societatea a fost înființată în urmă cu 20 de ani de către Cristian PANAIT, sub denumirea de MCF CONSTRUCT 2000 SRL, perioadă în care a finalizat aproximativ 30 de blocuri, construcții industriale, clădiri de birouri și rezidențiale. În prezent, arhitectura juridică a holdingului, structurat recent sub brandul ALPHA BUILDERS, este similară cu cea a jucătorilor importanți de pe piața construcțiilor și a dezvoltării imobiliare. Compania își propune în perioada imediat următoare să își extindă și mai mult activitatea, atrăgând finanțare și din piața de capital în anul 2023, cu listare de obligațiuni pe segmentul AeRO, și chiar să acceadă pe piața principală a BVB, în viitor. Concomitent, a fost organizat un calendar de prezentare a proiectelor în principalele orașe ale țării pentru atragerea de investitori și parteneri financiari.

”GHIDAȚI DE CALITATE” este sintagma care definește poziția ALPHA BUILDERS pe piața de profil. Apogeul performanței a fost atins prin edificarea unor clădiri cu dificultate ridicată de execuție; astfel, cele mai apreciate construcții sunt cele cu regim mare de înălțime, cum ar fi: Traian Tower P+15E, cele 6 blocuri Miraj din stațiunea Mamaia P+9E, Tomis Tower P+15E, Ansamblul din str. Oborului P+11E și multe altele.

Pentru următorii 3 ani există în derulare proiecte în valoare de 120 milioane de Euro, iar în următorii 5 ani sunt stabilite obiective ce vizează o creștere sustenabilă a companiei cu 15% pe an; TOMIS TOWER, MARINA TOWER și OLIMP TOWER vor fi cele mai înalte clădiri de pe litoralul românesc pe care compania le va preda în perioada 2024 – 2025, având aproximativ 500 apartamente de lux în Constanța, Mamaia și Olimp.

Cristian PANAIT, CEO ALPHA BUILDERS, a reușit să aducă alături de el, în cei 20 de ani de activitate, o echipă performantă formată din: ingineri, arhitecți, maiștri, șefi de echipă, muncitori calificați cu ajutorul cărora să poată livra orice tip de construcție își propune să execute.

Strategia de dezvoltare a companiei are și o componentă externă de vânzare, chiar execuție. În acest sens, au fost realizate materiale video de promovare în care este prezentat produsul final ca fiind parte dintr-o destinație turistică.

ALPHA BUILDERS GROUP SA este în negocieri avansate cu agenții imobiliare externe, dar și cu societăți care să administreze spațiile locative construite, în regim de aparthotel. În acest fel, randamentul estimat la achiziționarea unui apartament poate fi susținut în mod eficient de către companii specializate, furnizoare de servicii dedicate din domeniul imobiliar.

FUNDAȚIE MARINA TOWER în cifre – 12.000 m.c./ 20.000 tone săpătură, 3.500 m.c. beton, 370 tone armatură

În urmă cu un an a fost începută execuția blocului MARINA TOWER din Mamaia. Lucrările au fost întrerupte două luni în perioada verii, așa cum prevede Autorizația de Construire, și în timpul sărbătorilor de iarnă, timp de o lună. În opt luni de execuție construcția se află la stadiu “cota zero”, printr-un efort financiar și logistic susținut.

Pentru fundația acestui bloc de 15 etaje a fost necesară o investiție de 2.5 milioane Euro și au fost parcurse următoarele etape de execuție:

  • piloți forați perimetrali la adâncimea de 22 de metri și de incintă la 33 metri, grindă de coronament, 20 puțuri de adâncime medie pentru evacuarea apelor;
  • săpătură 12.000 m.c. având greutate de aproximativ 20.000 tone, 640 m.c. beton de egalizare, radier de 1,5 m grosime care a înglobat 190 tone armatură și 2.200 m.c. beton, pereți mulați turnați în cofraje speciale pentru care s-au folosit 180 tone armatură și 700 m.c. beton.
Alpha Builders Group SA - Un jucător important în domeniul construcțiilor, intră pe piața de capital

Aceste informații tehnice au fost puse la dispoziție pentru a descrie o fundație de mare complexitate, trainică, durabilă, care respectă toate standardele de calitate și rezistență, obligatorii pentru o construcție amplasată pe nisip. Rezultatul final al acestei etape poate fi transpus în termeni inginerești simpli, făcând trimitere la construcție și constructor: siguranță, stabilitate, precizie, tehnologie – seriozitate, asumare, evoluție, perseverență, profesionalism.

Alpha Builders Group SA - Un jucător important în domeniul construcțiilor, intră pe piața de capital

Urmărind îndeaproape viitoarele stadii din graficul de execuție, fundația MARINA TOWER rămâne documentată în Cartea Tehnică a construcției ca parte integrantă dintr-un proiect de mare calibru ingineresc; cei care sunt preocupați de siguranța casei în care locuiesc, cu certitudine apreciază dificultatea și precizia realizării unei asemenea clădiri.

Octavian MITAN – Senior partner ALPHA BUILDERS GROUP SA, inginer constructor, a precizat că aplicarea cu strictețe a normativelor din construcții este cea mai importantă condiție care trebuie respectată în cadrul fiecărui proiect: „Soluția tehnică rezultată din proiectare este urmărită îndeaproape în execuție de către Dirigintele de Șantier, Responsabilul Tehnic cu Execuția, Controlul Calității, proiectanți, verificatori de proiect, arhitecți, Inspectoratul în Construcții, Primărie – Disciplina în Construcții; există obligativitatea de a testa materialele puse în operă și raportarea parametrilor obținuți la criteriile de rezistență prevăzute în normative. De asemenea, trebuie respectate normative foarte exacte care prevăd calcule la risc seismic, studiate în decursul a 5 ani necesari formării profesionale a unui inginer. În cadrul Facultății de Construcții BUCUREȘTI există materii care abordează disciplina cutremurelor în mod gradual: pornind de la Mecanică, Rezistența Materialelor, Statică – Stabilitate, Dinamică, până la Seismică. Pe lângă aspectele profesionale și morale ale celor implicați în livrarea unei construcții, legislația în construcții prevede pedepse foarte severe atunci când este pusă în pericol viața oamenilor printr-o execuție defectuoasă.”

În continuare, Cristian PANAIT – CEO ALPHA BUILDERS GROUP SA, inginer constructor afirmă: „Sperăm ca proiectul MARINA TOWER să devină unul de răsunet, emblematic, dacă ținem cont de câțiva termeni care ne ghidează în tot ce facem: calitate, inovație, seriozitate. Vă vom tine la curent cu evoluția acestei lucrări pentru a vă surprinde în privința ritmului cu care vom executa suprastructura. Avem pregătită toată logistica necesară pentru a susține turnări de betoane la intervale scurte de timp, dispunem de toate mijloacele pentru a ne onora angajamentele față de cei care au investit alături de noi în acest proiect. În următoarele materiale dorim să vă prezentăm oamenii care duc greul în șantier, cei care fac ca visele noastre de dezvoltare să fie materializate în teren. Aceștia merită aprecierea noastră iar efortul trebuie să fie recunoscut în mediul profesional și de afaceri.”

Un material Alpha Builders

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!