FacebookTwitterLinkedIn

Altex România anunță preluarea creanței, împreună cu toate garanțiile aferente, de la Banca Transilvania, pe care instituția financiar-bancară o avea asupra Vivre Deco, companie autohtonă de mobilier și decorațiuni interioare care se află în procedură de insolvență.

Valoarea totală a creanțelor preluate de Altex România este de 4,6 milioane de euro. Prin preluarea acestui contract, Altex România devine creditor garantat în procedura de insolvență a Vivre Deco.

Prin semnarea contractului de cesiune de creanță, contractul de împrumut al companiei Vivre Deco, împreună cu garanțiile aferente, au fost transferate legal către Altex România. Retailerul electro-IT intenționează să investească în companie și să ajute la redresarea business-ului vivre.ro.

Dan Ostahie, CEO și fondatorul Altex România: „Putem ajuta la ieșirea din insolvență a companiei, având o abordare pro business, în măsura în care actualul management își dorește acest lucru. Acest context în care ne aflăm ar putea însemna o relansare a brandului Vivre pe piață.”

Această achiziție reprezintă un interes complementar pentru Altex România de a dezvolta un marketplace de mobilier.

Compania Vivre Deco este cunoscută pentru vânzarea de mobilier și decorațiuni la prețuri accesibile prin intermediul platformei online vivre.ro, dar a întâmpinat dificultăți financiare, inclusiv creșterea datoriilor și scăderea vânzărilor, ceea ce a dus la insolvență.