32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Imobiliare – ANCOM va relua licitația pentru noul sediu – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) și-a propus să reia în acest an licitația pentru achiziția unui imobil cu destinația de sediu central, procedura urmând să se încheie în 2025, conform informațiilor transmise pentru Profit.ro. Suma bugetată pentru viitorul sediu se ridică la 141,55 milioane de lei...

"În anul 2021, ANCOM a desfășurat un amplu proces de identificare a unei soluții în ceea ce privește nevoia unui spațiu pentru sediul central al instituției.

Întrucât răspunsul a fost unul negativ, tot în anul 2021, ANCOM a vizionat imobile aparținând statului român în vederea obținerii dreptului de administrare în eventualitatea în care acestea corespundeau necesităților locative ale ANCOM.

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) și-a propus să reia în acest an licitația pentru achiziția unui imobil cu destinația de sediu central, procedura urmând să se încheie în 2025, conform informațiilor transmise pentru Profit.ro. Suma bugetată pentru viitorul sediu se ridică la 141,55 milioane de lei, TVA inclusă.

„În anul 2021, ANCOM a desfășurat un amplu proces de identificare a unei soluții în ceea ce privește nevoia unui spațiu pentru sediul central al instituției. Astfel, au fost trimise o serie de solicitări către instituții ale statului în vederea identificării unui teren care să poată fi transmis către ANCOM, în condițiile legii, și folosit de către instituție pentru a edifica un imobil cu destinația de sediu central. Întrucât răspunsul a fost unul negativ, tot în anul 2021, ANCOM a vizionat imobile aparținând statului român în vederea obținerii dreptului de administrare în eventualitatea în care acestea corespundeau necesităților locative ale ANCOM. În urma acestei acțiuni nu au fost identificate clădiri care să corespundă necesităților instituției”, este arătat.

Achiziția unui imobil cu destinația de sediu central al ANCOM a fost bugetată pentru anii 2022-2023, ca acțiune multianuală, intenția conducerii instituției fiind derularea unei noi proceduri de achiziție a unui imobil cu destinația de sediu central al ANCOM.

„Nici în această perioadă nu a fost identificată o soluție locativă care să răspundă nevoilor ANCOM. Astfel, în proiectul de buget pentru 2024 a fost introdusă suma necesară ca și acțiune multianuală pentru perioada 2024-2025, estimând că achiziția unui spațiu pentru sediul central al ANCOM să se finalizeze în anul 2025”, mai spune instituția.

La prima procedura, organizată în august 2020 și estimată 138,7 milioane de lei, TVA inclusă, s-a înscris un singur ofertant, a cărui documentație a fost însă neconformă cu prevederile caietul de sarcini.

În prezent, ANCOM, instituție care reglementează o piață de 4 miliarde de euro, își desfășoară activitatea într-un imobil închiriat situat în sectorul 3 al Capitalei, pe strada Delea Nouă nr. 2.

Încheiat în 2007, contractul de închiriere a fost prelungit în vara anului 2021.

„Finanțarea proiectului de investiții se realizează din bugetul ANCOM, în limita sumelor anuale aprobate cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. Valoarea estimată a proiectului este de 141.556 mii lei, inclusiv TVA”, se arată în nota de fundamentare a HG 390/2019.

Actualul sediu ANCOM are o suprafață de 7.162 metri pătrați, din care 6.542 mp reprezintă suprafața utilă pentru spații active nemijlocit (birouri), spații necesare desfășurării activității unității fără personal permanent (arhivă, grupuri sanitare, holuri, case de scară, săli pentru întruniri/ședințe).

Instituția a alocat în 2015 și 2016 suma de 70 milioane de lei pentru cumpărarea Palatului Telefoanelor situat pe Calea Victoriei din Capitală, pentru a-l utiliza ca sediu central. Tranzacția nu a mai avut loc pentru că Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) a decis să renunțe la vânzarea clădirii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!