FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat pe 9 august modificarea acționariatului Antena TV Group SA prin transferul acțiunilor fiicelor lui Dan Voiculescu pe o entitate juridică denumită Antena Holding SA, care deține acum puțin peste 83% din acțiunile grupului.

Situația anterioară a acționariatului le includea pe Voiculescu Camelia Rodica și Voiculescu Corina Mirela deținând acțiuni directe în Antena TV Group SA în proporție de 43,98%, respectiv 39,22%.

Cele două fiice ale lui Dan Voiculescu dețin compania care va controla grupul, Antena Holding SA, în proporție de 51% – Camelia Rodica Voiculescu și 49% – Corina Mirela Voiculescu, notează Media Expres.

Antena Holnding SA a fost înregistrată pe 20 iulie 2023 la Ministerul Finanțelor.

Antena TV Group SA deține licențele pentru Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, Zu TV, Antena International și avizul pentru serviciul media audiovizual la cerere Antena Play.

Antena 3, care este operată separat prin compania Antena 3 SA, își modifică de asemenea acționariatul prin primirea Antena Holding SA care însă va deține un pachet minoritar de doar 10%, cedate de către Voiculescu Camelia Rodica, ale cărei acțiuni scad de la 40,6 la 30,6%.

Ceilalți acționari ai firmei Antena 3 SA rămân Voiculescu Corina Mirela cu 36,34%, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României 13% și Gâdea Emanuel – 10%.

Antena 3 SA deține licențele Antena 3 CNN, 9 licențe regionale la Constanța, Călărași, Deva, Pitești, Brașov, Iași, Ploiești, Slobozia, Tg.-Mureș, o licență locală la Rm.-Vâlcea și licența de radio 3 FM.

Grupul Media Camina (GMC) SA, care deține licențele pentru Radio Zu, 40 de licențe locale Radio Zu, Romantic FM prin satelit și trei licențe locale Romantic FM, își transferă de asemenea cele 44 procente deținute de Camelia Voiculescu și 43 de către Corina Voiculesccu către Antena Holding SA, care va deține 87%.
La ședința CNA, Norina Ionescu, reprezentanta grupului Intact, a vorbit despre schimbări repetând pe scurt prezentarea tehnică prin care Biroul Licențe a descris solicitarea, dar nu a explicat motivele pentru care în acționariatul companiilor intră o nouă entitate juridică care comasează acțiunile celor două fiice ale lui Dan Voiculescu.
Potrivit Registrul Comerțului, firma Antena Holding SA a fost înființată în 2023 și are trei împuterniciți persoane fizice, în care mai apare TRIFA NICOLAE LEONTIN alături de cele două acționare Camelia și Corina Voiculescu.