FacebookTwitterLinkedIn

Straco Real Estate și Baltisse, ambele companii belgiene, au achiziționat pachetul majoritar de acțiuni la Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România

Jan Demeyere și Didier Balcaen, fondatorii companiei, vor coordona activitatea Speedwell alături de Baltisse și Straco Real Estate. Compania va continua dezvoltarea portofoliului de proiecte pe piața din România, concomitent cu extinderea activității în Polonia. Baltisse era deja partenerul Speedwell în dezvoltarea proiectului de regenerare urbană Paltim din Timișoara și a proiectului mixt Record Park din Cluj Napoca.

În prezent, portofoliul Speedwell cuprinde 150.000 mp de birouri, 23.000 mp de spații industriale și peste 6.000 de unități rezidențiale, precum și o gamă largă de servicii oferite în cadrul proiectelor mixte.

„Acest parteneriat marchează un nou capitol important pentru Speedwell. Straco Real Estate și Baltisse oferă resurse și perspective strategice valoroase care vor accelera evoluția companiei noastre”, a declarat Jan Demeyere, cofondatorul Speedwell.

„Colaborarea cu Baltisse și Straco Real Estate reprezintă o oportunitate extraordinară pentru Speedwelll, care ne permite, pe de o parte, să ne extindem prezența în România și, pe de altă parte, să ne extindem și pe piața din Polonia”, a punctat și Didier Balcaen, Cofondator Speedwell.

Baltisse este o companie privată belgiană care activează în domeniul investițiilor private, al gestionării activelor și al imobiliarelor. Filiala Baltisse Real Estate este o firmă de investiții imobiliare care se concentrează pe crearea de valoare prin achiziții strategice și proiecte de dezvoltare. 

Straco Real Estate este un dezvoltator imobiliar și companie de investiții specializată în proprietăți comerciale, rezidențiale și mixte în Europa. 

Belgienii de la Speedwell dețin proiecte precum Record Park (Cluj Napoca), Miro Offices, Space Plus, The Meadows, Paltin (Timișoara), Triama Residence, The Ivy și altele. În București, compania a achiziționat terenul fostei platforme Griro, unde a anunțat că pregătește un proiect de 500 de milioane de euro – CityZen, însă nu a reușit să obțină până în prezent autorizațiile de construire necesare din cauza suspendării PUZ-urilor.

Speedwell a obținut, la nivelul anului 2022, afaceri de 18,2 milioane de lei, în creștere cu 26% față de anul precedent.  

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.