FacebookTwitterLinkedIn

Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din România în care se găsesc cu ușurință locuri de parcare. La polul opus se află București, Cluj-Napoca și Constanța, potrivit unei analize Storia.ro. 

Aglomerația dezvoltărilor imobiliare din marile orașe a adus cu ea probleme precum dificultatea găsirii locurilor de parcare. Acest lucru este valabil în special în Capitală, unde numărul de autoturisme înmatriculate se apropia de 1,8 milioane în 2022.

În ceea ce privește populația Bucureștiului, datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că, la 1 ianuarie 2023, orașul număra 2.142.929 de rezidenți, fără a-i pune la socoteală pe cei care fac naveta zilnic în oraș, venind din județele învecinate precum Giurgiu, Călărași, Ialomița, Teleorman sau Dâmbovița. 

O analiză recentă realizată de platforma de tranzacționare imobiliară Storia.ro, asupra percepției locuitorilor privind accesibilitatea parcărilor, arată că zonele din București în care locuitorii găsesc cu ușurință locuri de parcare sunt: Chitila, 23 August și Străulești, urmate de 1 Decembrie 1918 și Văcărești. 

La polul opus, printre cartierele în care locuitorii găsesc mai greu locuri de parcare se numără Obor, Tei și Romană. Cele două cartiere în care locuitorilor din Capitală le este cel mai dificil să parcheze sunt Iancului și Calea Victoriei.

La nivel național, orașul Alexandria se află pe primul loc în ce privește accesibilitatea parcărilor, urmat de Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin. De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top și orașele Botoșani, Arad, Satu Mare, Giurgiu, Călărași, Bistrița-Năsăud și Vaslui – acestea fiind cele 10 orașe care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obținute de la persoanele care locuiesc în aceste orașe. 

În schimb, Bucureștiul este orașul în care rezidenții întâmpină cele mai mari dificultăți în găsirea locurilor de parcare, urmat în top de orașe mari precum Cluj-Napoca, Constanța și Iași, arată analiza.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania