11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Imobiliare – Cât plătesc prosumatorii pentru asigurarea locuinței și de ce e mai mult decât dacă nu ar avea fotovoltaice pe acoperiș – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Acest mesaj a fost postat de un prosumator pe un grup dedicat, iar semnele sale de întrebare sunt identice cu cele pe care le ridică oricare dintre prosumatorii care vor să își asigure locuința. Aflăm din acest mesaj că asigurarea locuinței este aproape de două ori mai scumpă în cazul caselor dotate cu panouri fotovoltaice

Acest mesaj a fost postat de un prosumator pe un grup dedicat, iar semnele sale de întrebare sunt identice cu cele pe care le ridică oricare dintre prosumatorii care vor să își asigure locuința. Aflăm din acest mesaj că asigurarea locuinței este aproape de două ori mai scumpă în cazul caselor dotate cu panouri fotovoltaice decât în situația celor fără astfel de aparatură.

Înainte de a vă prezenta explicația oferită pentru Economica de unul dintre cei mai experimentați specialiști din piața asigurărilor, trebuie să menționăm că prețul asigurării PAD este stabilit prin lege și nu variază de la asigurat la asigurat, indiferent de dotările pe care le are locuința. Această asigurare acoperă strict riscurile de cutremur, inundație și alunecări de teren, în limita a 20.000 de euro per daună.

Asigurarea facultativă, pe de altă parte, acoperă alte riscuri, mult mai frecvente, cum ar fi daunele din inundație de conductă, daunele provocate bunurilor din locuință, daunele provocate vecinilor, daunele provocate de fenomene naturale altele decât cele acoperite de PAD (grindină, furtună etc) și, foarte important în cazul prosumatorilor, daunele din incendii.

Pe principiul oricărei asigurări, inclusiv al celei RCA

Din diversitatea riscurilor acoperite reiese și diferența de preț, pe un sistem similar cu cel aplicat oricărei forme de asigurare, inclusiv în cazul RCA. Cu cât riscurile sunt mai mari, cu atât și prețul este mai mare, astfel încât asigurătorul să își poată acoperi obligațiile din primele încasate. În cazul RCA, de exemplu, știm toți că șoferii mai tineri și cei care conduc mașini cu motoare cu capacitate clindrică ridicată plătesc mai mult, pentru că, statistic, produc mai multe daune. La fel șoferii care conduc în orașe aglomerate, de exemplu. În cazul prosumatorilor este vorba mai ales despre riscul de incendiu, care are o pondere importantă în formarea primei pentru asigurările property și care este, firesc, mai ridicat atunci când apar instalații electrice suplimentare, cum sunt cele din mecanismele fotovoltaice.

Explicația a fost oferită , pentru Economica, de Costin Tabacu, director tehnic asigurări generale la Groupama, liderul pieței de asigurări și unul dintre marii jucători din zona asigurărilor de locuință.

” Câ

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!