11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Retail – Colapsul dezvoltatorului imobiliar austriac Signa: cine sunt pierzătorii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul de companii Signa care alcătuiesc imperiul imobiliar de lux şi de retail al miliardarului austriac Rene Benko este complex şi lipsit de transparenţă.

Peugeot Invest, companie finan ciară a grupului familial Peugeot şi acţionar istoric al colosului auto inter continental Stellantis (fost Groupe PSA), a dezvăluit săptămâna trecută că are o expunere la Signa echivalentă cu aproape 3% din activele sale totale...

Grupul de companii Signa care alcătuiesc imperiul imobiliar de lux şi de retail al miliardarului austriac Rene Benko este complex şi lipsit de transparenţă. De aceea, prăbuşirea lui bucată cu bucată este dificil de cuantificat. Ceea ce este clar, spun analiştii, este că falimentul este efectul scum­pirii datoriilor şi devalorizării pro­prie­tăţii. Este o combinaţie care va aduce multă durere în sectorul ban­car şi în cel imobiliar. Colapsul Signa este doar începutul. Iar acest fali­ment produce replici de la un capăt la celălalt al Europei.
Peugeot Invest, companie finan­ciară a grupului familial Peugeot şi acţionar istoric al colosului auto inter­continental Stellantis (fost Groupe PSA), a dezvăluit săptămâna trecută că are o expunere la Signa echivalentă cu aproape 3% din activele sale totale. În Marea Britanie, insolvenţa gru­pului austriacului a însemnat re­tragerea retailerului online de arti­cole sportive Wiggle Chain Reaction Cycles de pe pieţele internaţionale. Compania şi-a cerut insolvenţa, iar administratorii îi caută un nou proprietar. Retailerul, cu vânzări în mai toa­tă lumea Occidentală, de la Europa la SUA şi Noua Zeelandă, a pierdut deja 100 de angajaţi.

În Germania, lanţul de magazine Galeria îşi simte existenţa ame­nin­ţată. Ca şi Wiggle, Galeria face parte din cele 1.000 de firme şi companii din reţeaua Signa. Retailerul german este însă mai special pentru că este ultimul mare lanţ de magazine universale în viaţă din Germania. Această afacere a trecut deja prin două insolvenţe. Din cele 170 de magazine pe care le avea în 2020 au mai rămas doar 91. În primăvară, Galeria a prezen­tat un nou plan de insolvenţă, după cum scrie Deutsche Welle. Angajaţii sunt pesimişti deoarece locurile de muncă le sunt în pericol. Însă sindi­catul Verdi vede în colapsul Signa o şansă. Retailerul se poate des­prinde astfel de un părinte muri­bund de mai mulţi ani. Iar pentru că lanţul de magazine s-a restructurat de mai multe ori, viitorul proprietar ar avea treaba de a moderniza operaţiunile pe jumătate făcută. Tot în Germania, magnatul din logistică Klaus-Michael Kühne a pus deja ochii pe proiectul Elbtower, o uriaşă construcţie neterminată a Signa.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!