FacebookTwitterLinkedIn

Dageco Expoziției Estate a obținut o finanțare de 500.000 de lei (fără TVA) pentru montarea a 260 panouri fotovoltaice pe acoperiș, pentru echipamentele complementare funcționării și două stații de încărcare a mașinilor electrice și hibrid. Finanțarea este asigurată prin  programul Electric-Up, anunță reprezentanții Fortim Trusted Advisors, compania care se ocupă de închirierea clădirii de birouri. 

Proiectul Dageco Expoziției Estate are o suprafață totală de 25.000 mp, cu patru corpuri mixed-use și o parcare de 500 locuri. Clădirea principală acomodează birouri cu o suprafață totală de 11.000 mp și spații comerciale la parter. 

“Mișcarea ESG va schimba radical piața de birouri. Reducerea costurilor cu energia electrică și crearea de facilități pentru mobilitate sunt primele criterii luate în calcul, pe fondul crizei în energie și a inflației. Proprietarii clădirilor de birouri și dezvoltatorii care vor conștientiza mai repede acest lucru, vor fi cei mai competitivi. De asemenea, locația va juca un rol important. În acest context, zona Expoziției se remarcă prin faptul că are în apropiere cel mai mare parc din București și îndeplinește mai multe criterii de dezvoltare, inclusiv o linie de metrou complementară și ansambluri rezidențiale care vor adăuga peste 6.800 de apartamente noi“, declară Nicolae Ciobanu Managing Partner- Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors, membră a Alianței BNP Paribas Real Estate.

Sistemul de  producere a energiei verzi este compus din 260 panouri fotovoltaice, ce vor produce 100.1 kWp și 5 invertoare, ce totalizează 97.5 kW. Scopul principal al sistemului de stocare este de a beneficia de energia produsă atât în timpul zilei, când consumul depășește producția, dar și pe timpul nopții, când sistemul fotovoltaic nu produce energie electrică. În acest moment, clădirea Dageco Expoziției Estate are o stație de încărcare a mașinilor electrice și hibrid, iar în urma implementării proiectului, va ajunge la trei stații. 

Printre ocupanții spațiilor din parcul de afaceri Dageco Expoziției Estate se află reprezentanțele Citroen și Suzuki, Cafe Le Mans.