FacebookTwitterLinkedIn

Ordinul Arhitecților din România (OAR) și Municipiul Sibiu anunță lansarea Concursului Internațional de Soluții „Regenerarea urbană a zonei Pieței Cibin”. Concursul are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea regenerării urbane a zonei Pieței Cibin din Sibiu, pentru atribuirea contractului de proiectare. 

 „Procesul de regenerare urbană a Pieței Cibin acționează pe trei paliere: pe de o parte vizează regândirea zonei alocate actualmente pieței Cibin, completând funcțiunea principală de piață agroalimentară cu un set de funcțiuni complementare. Pe de altă parte, aduce în discuție valoarea istorică a acestei zone și maniera în care inserțiile propuse reușesc să o pună în valoare. Nu în ultimul rând, urmărește optimizarea relației acestui areal cu centrul istoric și râul Cibin prin creșterea calității spațiilor publice”, spun reprezentanții OAR. 

Zona de concurs este amplasată la limita nord-vestică a centrului istoric al Municipiului Sibiu, în proximitatea râului Cibin. Ea este constituită din amplasamentul Pieței Cibin, împreună cu străzile perimetrale care o bordează, precum și din străzile care asigură legătura dintre acest amplasament și nucleul istoric și din legătura transversală dintre acestea.

Câștigătorul premiului I va fi recompensat cu contractul de servicii de proiectare, cu o valoare estimată la 3,7 milioane lei, fără TVA, premiul II va obține 113.770 de lei, iar premiul III 56.885 de lei.