16.8 C
București
luni, mai 29, 2023

Imobiliare – CONFIRMARE One United Properties vinde clădirea de birouri One North Gate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, clădirea mai mare din complex, cu o suprafață de circa 20.000 de metri pătrați și o valoare de 30 de milioane de euro, urmează a fi reconvertită integral în One North Lofts cu 137 de locuințe.

Cea de-a doua clădire are o suprafață de 4.500 de metri pătrați și în toamna trecută era închiriată în proporție de 73%.

One United Properties și companiile din grupul său au avut sedii în clădirea mai mică a One North Gate până anul trecut, ele fiind mutate în One Tower din cartierul Floreasca.

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a vândut clădirea de birouri One North Gate din Pipera, confirmând informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

Clădirea a fost vândută către o firmă controlată de Element Invest Partners, firmă deținută, direct sau indirect, Ionuț Dumitrescu, Gabriel Marchievici, Bogdan Macovei – fost director de expansiune al Kaufland, 25%, toți trei foști colegi în cadrul companiei de consultanță imobiliară Eurisko (actuala CBRE), și antreprenorul ieșean Mihail Eusebiu Siminiceanu, cu 5%, potrivit termene.ro. Firma este implicată și în colaborări cu frații Pavăl, fondatorii Dedeman – Detalii AICI

Tranzacția este în valoare de 6 milioane euro.

Profit.ro a anunțat anterior că One United Properties este într-o tranzacție avansată de vânzare a clădirii de birouri One North Gate din Pipera către un investitor român.

One United Properties a anunțat, în toamna anului trecut, că unul din cele două imobile de birouri din cadrul One North Gate va fi transformat în apartamente. Astfel, clădirea mai mare din complex, cu o suprafață de circa 20.000 de metri pătrați și o valoare de 30 de milioane de euro, urmează a fi reconvertită integral în One North Lofts cu 137 de locuințe.

Cea de-a doua clădire are o suprafață de 4.500 de metri pătrați și în toamna trecută era închiriată în proporție de 73%. Acest imobil a fost acum vândut.

„Avem o tranzacție avansată pe care o să o anunțăm luna aceasta. Este vorba despre o clădire de birouri. Ne uităm activ la optimizarea portofoliului. Dacă sunt proprietăți la care simțim că, marginal, capitalul ar putea fi investit mai bine în alte locuri, atunci vindem. Unde avem prea puțini bani băgați și potențialul de creștere e prea mic, o să decidem și o să ieșim pentru a investi banii mai eficient. Astăzi, din cauză că dobânzile au crescut, câștigurile din proprietăți închiriate sunt mai puțin atractive. Câștigul din dezvoltare e mai interesant acum“, a declarat anterior Victor Căpitanu, CEO-ul One United Properties.

One United Properties și companiile din grupul său au avut sedii în clădirea mai mică a One North Gate până anul trecut, ele fiind mutate în One Tower din cartierul Floreasca.

One United Properties a cumpărat proiectul de birouri din Pipera cu 16,8 milioane de euro la o executare silită din 2017. Complexul a fost dezvoltat în 2007 de omul de afaceri Marius Ivan pe un teren de 12.000 de metri pătrați.

Până la construcția sediului lor din Preciziei, grupul Renault a avut unul dintre sedii în North Gate.

One United Properties a mai vândut, recent, participația deținută la clădirea de birouri One Herăstrău Office, într-o tranzacție de 21 milioane euro.

Portofoliul de birouri al One United Properties însumează o suprafață totală închiriabilă de peste 147.000 de metri pătrați și mai include One Tower, One Cotroceni Park Office fazele 1 și 2 și One Victoriei Plaza.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!