FacebookTwitterLinkedIn

La baza vechiului oraș din Sicilia, aflat la baza Muntelui Etna, numit Catania, Enel a început munca la o fabrică-gigant, cu ambiția de a pune sfârșit dominației Chinei pe piața energiei solare și de a galvaniza zona de sud a Italiei, care este subdezvoltată economic.

Proiectul de expansiune a capacității de producție Enel este important pentru Uniunea Europeană care caută să grăbească tranziția spre energia regenerabilă și să aducă la sfârșit dependența de gazul natural din Rusia.

Construcția noii fabrici are suportul premierului Italiei, Giorgia Meloni, care și-a preluat mandatul în luna octombrie și a promis să dezvolte energia regenerabilă în sudul țării, care este de decade întregi în stadiu de subdezvoltare economică. Proiectul va oferi în jur de 1,000 de noi locuri de muncă și are suport financiar de la UE de 188 de milioane de euro, din totalul investiției care este de 600 de milioane de euro. Diferența va reprezenta contribuția Enel Green Power.

Compania spune că producția energiei din China este posibil să fie mai ieftină, însă panourile 3Sun care vor fi instalate vor reprezenta cel mai mare producător de energie solară din UE în 2024, când se estimează finalizarea proiectului.

Decizia de a amplasa noua fabrică pe insulă a fost luată pentru că Enel are deja expertiză în zonă. “Avem angajați care au crescut aici sau care s-au întors în zonele natale sau sunt foarte motivați să se întoarcă, pentru a arăta că Sicilia poate fi o sursă de energie pentru Italia și Europa,” a fost declarația oficialilor Enel pentru Reuters.