27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Imobiliare – EXCLUSIV Cel mai mare berar român, milionarul Vasile Ciobanu, renunță la proiectul rezidențial inițiat în București în favoarea unui grup de investitori israelieni – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Proiectul rezidențial, ce va purta denumirea de Mosaic Residence București, urmează să cuprindă 18 de apartamente și va ocupa un teren de circa 700 de metri pătrați de pe strada Cedrilor 6-8.

El inițiază și construiește proiecte imobiliare în Israel și România, atât în calitate de proprietar, cât și ca manager al unor companii care dezvoltă proiecte ce cuprind sute de locuințe.

De asemenea, sub brandul Casa Nobel, investitorii israelieni lucrează la 3 proiecte imobiliare cu 1.340 de apartamente în apropierea mallului Coresi Shopping Resort din Brașov.

Omul de afaceri băcăuan Vasile Ciobanu (55 de ani), proprietarul Albrau Prod, cel mai mare producător de bere cu acționariat român, și-a vândut proiectul rezidențial inițiat în apropierea hotelului JW Marriott din București unui grup de investitori israelieni cu afaceri în Brașov, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Profit.ro a scris în premieră despre intrarea lui Vasile Ciobanu pe piața rezidențială din București cu primul său proiect rezidențial și al doilea proiect imobiliar din Capitală, după sediul Albrau Prod de lângă spitalul clinic Sfânta Maria.

Ciobanu a vândut însă proiectul înainte de autorizarea acestuia. Noii proprietari, investitorii israelieni Rudi Felix și Ben David Shay, au obținut, între timp, autorizația de construire pentru un bloc cu  6 etaje, iar, recent, au cerut supraetajarea cu un nivel suplimentar și se pregătesc de organizarea lucrărilor de execuție, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Proiectul rezidențial, ce va purta denumirea de Mosaic Residence București, urmează să cuprindă 18 de apartamente și va ocupa un teren de circa 700 de metri pătrați de pe strada Cedrilor 6-8. Finalizarea proiectului este programată pentru anul 2024.

Rudi Felix și Ben David Shay sunt contabili și parteneri ai companiei Hendeles, Goldshtein, Felix & Co din Tel Aviv.

Rudi Felix acționează ca mandatar pentru investitori în mai multe proiecte imobiliare din Israel și România. El inițiază și construiește proiecte imobiliare în Israel și România, atât în calitate de proprietar, cât și ca manager al unor companii care dezvoltă proiecte ce cuprind sute de locuințe. Rudi Felix a copilărit în Iași.

La nivel local, grupul de investitori coordonat de Rudi Felix și Ben David Shay a dezvoltat, cu precădere, proiecte rezidențiale în Brașov. Sub brandul Mosaic Residence au finalizat 355 de apartamente în ultimii 5 ani în Brașov și continuă cu încă 5 blocuri cu 364 de apartamente. De asemenea, sub brandul Casa Nobel, investitorii israelieni lucrează la 3 proiecte imobiliare cu 1.340 de apartamente în apropierea mallului Coresi Shopping Resort din Brașov.

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre proiectul din București, Rudi Felix și reprezentanții Albrau Prod nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Chiar dacă proiectul din Sectorul 5 era prima investiție în rezidențialul din București a lui Vasile Ciobanu, antreprenorul nu este străin de piața imobiliară și cea hotelieră. El a mai dezvoltat în 2010 un cartier rezidențial cu case la ieșirea din Onești către Cașin. Totodată, Ciobanu deține și complexul Dobrun din Slănic Moldova, o fostă vilă de protocol a familiei Ceaușescu, care dispune acum de 41 de camere și este completată de un restaurant cu 120 de locuri. Investitorul deține și centrul comercial Victoria Shopping Center din Onești și hotelul de trei stele Mirage din Snagov.

Principala afacere din grupul antreprenorului Vasile Ciobanu este producția de bere Albrau din Onești, cu afaceri de 11,3 milioane de euro. La fabrica lui Vasile Ciobanu se produc mărcile Albrau și Zimbru, dar și branduri proprii de bere pentru lanțurile de magazine Mega Image, Profi, Kaufland, Metro și Penny. Albrau Prod ocupă locul cinci în topul marilor producători de bere din România, după Ursus Breweries, Heineken, Bergenbier și United Breweries Bereprod (subsidiară a Carlsberg Breweries), dar este cel mai mare producător cu acționariat român.

Vasile Ciobanu a fost inclus mai mulți ani în topul Forbes 500 de miliardari.

Investitorii români au făcut în ultimii 5 ani achiziții de proprietăți imobiliare cu o valoare de 1,1 miliarde de euro, reprezentând 28% din volumul tranzacționat în acest interval, devenind cei mai activi cumpărători de active generatoare de venituri din România, arată datele companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Podiumul este completat de investitorii din Africa de Sud (care au facut achiziții de 600 de milioane de euro, reprezentând 15% din volum) și Austria (14% cotă de piață), două piețe din care România a atras constant capital în ultimii 15 ani. Următoarele poziții sunt ocupate de investitorii din Israel (9%) și Ungaria (8%).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!