14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Imobiliare – EXCLUSIV FOTO Familia El Solh, care a dezvoltat afacerea cu mezeluri Caroli, a scos la vânzare fostul sediu Rompetrol, din care voia să facă hotel – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Familia libaneză El Solh, care în 2017 și-a vândut afacerea Caroli Foods mexicanilor de la Sigma Alimentos, a scos la vânzare fostul sediu Rompetrol din apropierea Pieței Victoriei la un preț de 6,5 milioane euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Planul investitorului era să transforme clădirea de birouri în hotel, idee care ar putea fi preluată de viitorul cumpărător.

Astfel, la sfârșitul anului 2018, au cumpărat fostul sediu Rompetrol de pe Calea Victoriei 222 în cadrul unei licitații organizate de ANAF, care trebuia să recupereze astfel o parte din Creanța Libia – de pe urma lucrărilor făcute de statul român înainte de 1989 în Libia.

Vânzarea Caroli Foods Group le-a adus suficient capital încât să aibă nevoie de plasamente, iar imobiliarele oferă printre cele mai bune randamente. Astfel, la sfârșitul anului 2018, au cumpărat fostul sediu Rompetrol de pe Calea Victoriei 222 în cadrul unei licitații organizate de ANAF, care trebuia să recupereze astfel o parte din Creanța Libia – de pe urma lucrărilor făcute de statul român înainte de 1989 în Libia.

„Victoriei 222 este o clădire cu un istoric remarcabil – fost sediu al Rompetrol și al MedLife – dar și cu o perspectivă foarte interesantă pentru viitor, ținând cont de amplasarea în imediata vecinătate a Pieței Victoriei și a layout-ului versatil. Forma clădirii permite atât păstrarea funcțiunii actuale, de birouri, cât și reconversia într-un imobil rezidențial, hotel sau aparthotel, la granița dintre zona corporate și cea de leisure a orașului, concentrată din ce în ce mai mult pe Calea Victoriei”, a declarat, pentru Profit.ro, Mihaela Pană, Partner, Private Investments, Capital Markets Department în cadrul Cushman & Wakefield Echinox, agentul exclusiv de vânzare a proprietății.

MedLife s-a mutat din clădire, iar acum întregul spațiu este gol. Frații El Solh au intenționat să transforme imobilul într-un hotel cu circa 50 de camere, plan care ar putea fi pus în practică de viitorul cumpărător.

Rata de ocupare a hotelurilor din București a fost de 62% în primul trimestru din acest an, în creștere cu 33% față de perioada similară a anului trecut, și se află la doar 5% sub nivelul din 2019, an premergător pandemiei. Raportat la regiune, Bucureștiul a înregistrat a doua cea mai mare rată de ocupare a hotelurilor, imediat în urma Varșoviei, dar peste cele din Budapesta, Bratislava, Praga și Sofia.

O serie de antreprenori români au început să facă plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Vasile Armenean din Suceava, Cornel și Dan Vulpe din București, Gheorghe Buzdugan din Cluj,  Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea din Argeș, Iulian Iuga din Cluj și familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!