9.8 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Imobiliare – EXCLUSIV FOTO Lucian Butnaru, fondatorul SelfPay, intră pe piața închirierilor de locuințe premium cu două proiecte proprii – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Aproape 40 de ordine de ministru și de hotărâri de guvern care să pună în aplicare noile legi ale educației nu au intrat în vigoare la 1 decembrie.

Omul de afaceri deține un teren de 1.200 de metri pătrați, lipit de complexul rezidențial Metropolis Residence, dezvoltat de fostul primar Gheorghe Pădure în cartierul Bucureștii Noi.

Noul plan prevede construirea unei clădiri cu o suprafață de circa 4.200 de metri pătrați în care se vor amenaja 52 de apartamente dedicate exclusiv închirierii.

Antreprenorul Lucian Butnaru, fondatorul furnizorului de tehnologie de plată SelfPay, intră pe segmentul de închirieri de locuințe premium al pieței imobiliare cu două proiecte amplasate în nordul Bucureștiului și Voluntari, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Omul de afaceri deține un teren de 1.200 de metri pătrați, lipit de complexul rezidențial Metropolis Residence, dezvoltat de fostul primar Gheorghe Pădure în cartierul Bucureștii Noi.

În 2019, el a început aici promovarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) care viza construirea unei clădiri de birouri cu subsol și patru etaje, despre care a scris Profit.ro.

Pandemia m-a făcut să reconsider acest plan și să diversific investițiile și în domeniul rezidențial. Am consolidat toate investițiile sub brandul Chelsea Offices și Chelsea Residences“, a declarat acum, pentru Profit.ro, Lucian Butnaru.

Noul plan prevede construirea unei clădiri cu o suprafață de circa 4.200 de metri pătrați în care se vor amenaja 52 de apartamente dedicate exclusiv închirierii.

Proiectul propus în Bucureștii Noi

Proiectul propus în Bucureștii Noi

„Vom merge pe varianta din PUD – apartamente cu spații de gym, coworking, cafenea/restaurant la parter. E un proiect Chelsea Residences strict pentru închiriere. Unitățile locative de 1, 2 și 3 camere vor avea acces la toate facilitățile“, a explicat investitorul.

Proiectul este încă în curs de autorizare, iar dezvoltatorul nu poate avansa încă un termen de începere a lucrărilor, însă, între timp, lucrează la un alt proiect sub noul brand.

„În paralel ne apropiem de finalizarea unui ansamblu de vile ultra high end, denumit Chelsea Residence, din vecinătatea Oxford Gardens și a Școlii Americane. Va fi un gated community cu spații de sport – pickleball, basket, destinat închirierii, de asemenea“, completează Butnaru.

Chelsea Residences Voluntari

Chelsea Residences Voluntari

Proiectul din Voluntari este compus din 8 vile cu suprafețe cuprinse între 450 și 550 de metri pătrați fiecare.

Termenul de finalizare a acestui proiect este septembrie 2024.

Model de vilă din Chelsea Residences Voluntari

Model de vilă din Chelsea Residences Voluntari

Omul de afaceri mai are investiții pe sectorul de birouri. În 2007, el a dezvoltat clădirea Dacia Business Center, în suprafață de 2.200 de metri pătrați, în care are sediu și compania sa, SelfPay. De asemenea, a renovat o clădire istorică de pe strada Vasile Lascăr 144-146, din centrul Bucureștiului, unde a obținut circa 880 de metri pătrați închiriabili.

Profit.ro a prezentat pe larg povestea lui Lucian Butnaru. El a învățat să citească de la 3 ani, mulțumită mamei, și să programeze înainte de clasa a cincea, datorită cercurilor de informatică de dinainte de 1990. Două dintre companiile de tehnologie pe care le-a co-fondat au fost la un pas de a se prăbuși. Le-a preluat singur și le-a salvat. În 2005, a vândut-o pe prima, Akela, către americanii de la Tech Team cu 3 milioane de dolari. A fost a doua tranzacție din piața românească de soft, după ce Radu Georgescu a vândut RAV către Microsoft.

Cea de-a doua, start-up-ul ZebraPay, unde deținea la început 15% din acțiuni, ajunsese în faza unui iminent faliment. A preluat-o integral în 2011, a schimbat strategia și a salvat-o. Acționarul nu este, însă, tipul obișnuit de antreprenor. El a preferat să conducă din poziția de CEO o cu totul altă companie: Cegeka România, operațiunea locală a unei multinaționale belgiene de aproape 500 de milioane de euro din industria de software.

În toamna acestui an Lucian Butnaru a decis să părăsească Cegeka după 10 ani de mandat pentru a se concentra pe proiectele sale proprii din domeniul tehnologiei, fintech și imobiliare.

ZebraPay, companie de tehnologie specializată în furnizarea de soluții de plată de tip self-service, a devinit în 2018 SelfPay, în urma unui proces de rebranding de 350.000 de euro.

Statisticile SVN indică faptul că, în ultimii 7 ani, la nivelul Bucureștiului, s-au cumpărat peste 15.000 de locuințe cu scopul închirierii, iar gradul de închiriere al acestora este estimat la circa 80%. Chiar dacă pandemia a afectat acest sector imobiliar în 2020, piața începe să își revină. Procentul achizițiilor cu scopul închirierii se menține în jurul a 15% din totalul tranzacțiilor anuale cu locuințe.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!