11.1 C
București
duminică, martie 26, 2023

Imobiliare – EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov – primul proiect imobiliar în România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Planul investitorului prevede construcția a patru blocuri a câte 11 etaje, plus un etaj tehnic, fiecare având câte două niveluri subterane pentru parcare.

Cu o suprafață desfășurată supraterană maximă de aproximativ 30.000 de metri pătrați și un Coeficient de Utilizare a Terenului propus de 3, rezultă un volum de peste 350 de apartamente de construit.

În imediata vecinătate a viitorului proiect și omul de afaceri Abdul Rahman Dardari, președintele Clubului Cultural Siriano-Român, pregătește construcția unui bloc cu circa 100 de apartamente.

Omul de afaceri Ognian Bozarov, despre care presa bulgară a scris că este nepotul lui Todor Jivkov, a fost autorizat să construiască un cartier rezidențial cu peste 350 de apartamente în estul Bucureștiului, în locul fostei Întreprinderi de Casete Radio și Televizoare, relevă documente analizate de Profit.ro.

Planul investitorului prevede construcția a patru blocuri a câte 11 etaje, plus un etaj tehnic, fiecare având câte două niveluri subterane pentru parcare. Cu o suprafață desfășurată supraterană maximă de aproximativ 30.000 de metri pătrați și un Coeficient de Utilizare a Terenului propus de 3, rezultă un volum de peste 350 de apartamente de construit. În cadrul complexului mai sunt gândite spații pentru birouri și o grădiniță.

 

Costul de construcție al acestui ansamblu ajunge la peste 20 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Ansamblul urmează a fi edificat pe un teren de circa un hectar pe care a funcționat, în trecut, fosta Întreprindere de Casete Radio și Televizoare București. Lotul este în apropiere de lacul Fundeni și de ansamblul rezidențial Doamna Ghica Plaza.

SURSA FOTO: Adest Architecture

SURSA FOTO: Adest Architecture

Ognian Bozarov este la primul proiect imobiliar în România, însă compania sa, Cyform Investments, este specializată în achiziția de clădiri comerciale și dezoltă proiecte imobiliare în Europa de Sud-Est.

El a dezvoltat complexul hotelier de lux Emerald Beach Resort & SPA din Nesebăr, pe coasta Mării Negre, cu aproape 800 de apartamente, care a atras investiții de la o serie de staruri pop din Rusia.

Bozarov a mai dezvoltat un club de fitness în Macedonia.

Emerald Beach Resort & SPA

Emerald Beach Resort & SPA

 

Presa de investigații din Bulgaria a scris despre el că este nepotul fostului lider comunist Todor Jivkov, care a condus Bulgaria timp de 35 de ani (1954-1989), și partener de afaceri al lui Alexey Chepa, membru al Dumei de Stat din Rusia.

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.
 

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!