3.6 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Imobiliare – EXCLUSIV FOTO Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din România, autorizat să construiască peste 500 de apartamente în locul unei foste fabrici. Vrea să mai cumpere teren – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

EXCLUSIV FOTO Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din România, autorizat să construiască peste 500 de apartamente în locul unei foste fabrici.

Omul de afaceri Petre Niculae (63 de ani), unul dintre cei mai prolifici și discreți dezvoltatori de locuințe din Sectorul 6, a obținut autorizația de construire pentru un ansamblu rezidențial cu 522 de apartamente ce urmează să ia locul unor foste hale de producție din zona Electroncii...

Petre Niculae, fost acționar al distribuitorului de motorină Oscar Downstream, deținut de Alin Niculae, nepotul său, a cumpărat în 2021 terenul de circa un hectar de pe Șoseaua Electronicii, nr.

Proiectul autorizat de Petre Niculae prevede construcția unui ansamblu rezidențial cu clădiri de 11 etaje care vor adăposti 522 de apartamente și 540 de locuri de parcare subterane și supraterane. Valoarea de investiție avansată în actele premergătoare autorizării a fost estimată la peste 25 de milioane de euro.

În completarea acestui teren, Petre Niculae a mai cumpărat, anul trecut, de la dezvoltatorul imobiliar spaniol Avantia, un teren pe care se pot construi 3 blocuri cu înălțime de până la 15 etaje și un total de circa 400 de apartamente, tranzacție prezentată în premieră de Profit.ro. Acesta va fi utilizat ca o a doua fază de dezvoltare a proiectului rezidențial deja autorizat, potrivit informațiilor transmise Profit.ro de către investitor.

Niculae vrea să se extindă în această zonă prin noi achiziții de teren, fiind interesat de loturile învecinate proiectului său și deținute de Atlas Estates și Sintofarm.

Peste drum de acestea, o companie a CDI Transport Intern și Internațional, unul dintre cei mai mari transportatori rutieri de persoane din România, analizează potențialul imobiliar al platformei pe care o deține în zonă, pentru a o putea vinde în cazul unei oferte.

Terenurile lui Petre Niculae din zona Electronicii în raport cu vecinătățile

Terenurile lui Petre Niculae din zona Electronicii în raport cu vecinătățile

 

Primul proiect rezidențial dezvoltat de Arqa este denumit Joile Village și este situat în zona Iancu Nicolae. Reprezintă o investiție estimată la 21 de milioane de euro și cuprinde 140 de apartamente premium. Dezvoltatorul a anunțat achiziția unui nou teren, tot în zona Iancu Nicolae, pe care vor să construiască 230 de apartamente în urma unei investiții de circa 50 de milioane de euro.

În paralel, Niculae și Ababe pregătesc un nou proiect rezidențial cu 400 de apartamente premium în apropierea Aeroportului Băneasa din nordul Bucureștiului.

Totuși, cel mai mare proiect inițiat de cei doi antreprenori este pe malul Lacului Morii din Sectorul 6, unde pe circa 12 hectare de teren sunt proiectate peste 4.000 de apartamente, proiect anunțat în premieră de Profit.ro.

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!