3.6 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Imobiliare – EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale proiectului rezidențial major pregătit de Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, în locul unui complex comercial din Valea Cascadelor – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Omul de afaceri Alin Niculae, proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină din România, și partenerii săi au dezvăluit primele detalii despre ansamblul rezidențial ce urmează a fi construit în locul complexului comercial alimentar Continent Marine Enterprise (fost Malip)...

Profit.ro a semnalat în premieră faptul că firma Exigent Development a cumpărat la licitație, cu un preț de 7 milioane de euro, terenul de 3,6 hectare și halele construite pe el ale firmei Continent Marine Enterprise, controlată de omul de afaceri grec Spyridon Rousalis și aflată în faliment.

Exigent Development este deținut, în proporții egale, de Francisca Grigorescu - fiica lui Alin Niculae – proprietarul Oscar Downstream; Daniel Niculae, vărul lui Alin Niculae și fiul lui Petre (Pepe) Niculae - proprietarul constructorului Pedro Company Constructexim și unul dintre cei mai prolifici dezvoltatori de locuințe din Sectorul 6; și Cornel-Petruț Ion.

Omul de afaceri Alin Niculae, proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină din România, și partenerii săi au dezvăluit primele detalii despre ansamblul rezidențial ce urmează a fi construit în locul complexului comercial alimentar Continent Marine Enterprise (fost Malip), din zona Valea Cascadelor, Sector 6 București.

Profit.ro a semnalat în premieră faptul că firma Exigent Development a cumpărat la licitație, cu un preț de 7 milioane de euro, terenul de 3,6 hectare și halele construite pe el ale firmei Continent Marine Enterprise, controlată de omul de afaceri grec Spyridon Rousalis și aflată în faliment.

Exigent Development este deținut, în proporții egale, de Francisca Grigorescu – fiica lui Alin Niculae – proprietarul Oscar Downstream; Daniel Niculae, vărul lui Alin Niculae și fiul lui Petre (Pepe) Niculae – proprietarul constructorului Pedro Company Constructexim și unul dintre cei mai prolifici dezvoltatori de locuințe din Sectorul 6; și Cornel-Petruț Ion.

La începutul acestui an, proprietatea a fost vândută firmei Exigent Park, deținută de un offshore al familiei lui Alin Niculae, de Daniel Niculae și de o firmă a familiei Ioana Carmen și Cornel Petruț Ion, fiecare cu câte o treime din companie.

Planul Exigent Park prevede construcția a 6 blocuri de locuințe cu o înălțime maximă de 11 etaje și o suprafață totală desfășurată de circa 59.000 de metri pătrați și, alăturat, a unei baze logistice cu o suprafață de circa 5.500 de metri pătrați.

Ilustrația proiectului care însoțește PUD-ul

Ilustrația proiectului care însoțește PUD-ul

Reprezentanții dezvoltatorului au transmis Profit.ro că sunt proiectate aproximativ 900 de apartamente, plus depozitul, și că proiectul este în curs de autorizare.

Terenul este amplasat într-o zonă cu multe depozite, peste drum de cartierul ANL Brâncuși.

Extras din PUD-ul propus de Exigent Park

Extras din PUD-ul propus de Exigent Park

Afacerea cu depozite frigorifice a Continent Marine Enterprise a intrat în faliment în 2014, an în care a fost și delistată de la bursă, și, de atunci, s-au făcut o serie de licitații eșuate pentru vânzarea activelor sale.

Cei trei asociați ai dezvoltatorului Exigent au mai dezvoltat până acum circa 15.000 de apartamente și pregătesc alte câteva mii de unități tot în București.

Alin Niculae și-a grupat firmele pe care le gestionează într-un holding denumit Alfa Group și l-a adus la conducerea sa pe avocatul Mihai Măcelaru, cu o experiență considerabilă pe piațele de fuziuni și achiziții și imobiliare. În cadrul acestui grup, Francisca Grigorescu și Angelo Niculae, copiii lui Alin Niculae, ocupă pozițiile de investment associate. Divizia imobiliară a grupului, denumită Akcent Development, a anunțat investiții de 300 de milioane de euro în piața rezidențială pentru următorii ani.

Petre Niculae, unchiul lui Alin Niculae, este fost acționar al distribuitorului de motorină Oscar Downstream. Prin intermediul firmei sale de construcții Petro Company Constructexim, Petre Niculae a dezvoltat mii de apartamente în Sectorul 6. Compania sa a construit majoritatea proiectelor imobiliare din portofoliul Akcent Development, iar acum lucrează și la Nusco City, ansamblu aflat în dezvoltarea italienilor de la Nusco.

La începutul acestui an, Petre Niculae și Florin Ababe, proprietarul rețelei de bijuterii și amanet Swiss Gold, au pus bazele dezvoltatorului imobiliar Arqa, ce are în plan construirea a circa 5.000 de apartamente în București în următorii 5 ani.

La rândul său familia Ioana Carmen și Cornel Petruț Ion s-a asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu, business angel implicat în startup-uri și imobiliare, și lucrează la dezvoltarea unui proiect imobiliar major în locul fostului angro Apromatco din apropierea mallului Plaza România

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!