-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Imobiliare – EXCLUSIV FOTO Universitatea Politehnica pregătește unul dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România, inclusiv cu magazine și piscină – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Universitatea Politehnică din București deține un teren de 3,6 hectare lângă depoul Ciurel, din Sectorul 6, pe care funcționează sere horticole, ce urmează a fi demolate.

În loc, universitatea și-a propus că construiască proiectul Politehnica Technology Park, o investiție amplă, estimată de Profit.ro la peste 70 de milioane de euro.

Una dintre clădirile pentru învățământul dual va avea 3 etaje, o suprafață desfășurată de circa 4.500 de metri pătrați, iar alături va avea un teren de sport cu o suprafață de 924 de metri pătrați...

Universitatea Politehnica din București pregătește dezvoltarea unuia dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România, care va cuprinde clădiri de birouri pentru incubatoare și cercetare, cămine studențești, spații pentru învățământ, săli de conferințe, spații comerciale, un data center, dar și o piscină exterioară, sală de fitness și terenuri de tenis și fotbal, pe un teren al universității pe care există sere, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Un parc tehnologic este definit drept un perimetru în care structurile academice, economice și sociale sunt integrate și colaborează în scopul dezvoltorii și inovării în domeniul tehnologic.

Universitatea Politehnică din București deține un teren de 3,6 hectare lângă depoul Ciurel, din Sectorul 6, pe care funcționează sere horticole, ce urmează a fi demolate.

În loc, universitatea și-a propus că construiască proiectul Politehnica Technology Park, o investiție amplă, estimată de Profit.ro la peste 70 de milioane de euro.

Planul prevede construirea a 8 corpuri de clădire în cadrul viitorului parc tehnologic, cu un regim maxim de înălțime de 11 etaje.

Complexul urmează să fie format din trei imobile cu funcțiune de birouri (instituții de stat – cercetare și incubatoare), trei cămine studențești, un imobil cu funcțiunea de învățământ, un imobil pentru organizare de evenimente, săli de conferințe, spații comerciale, servicii și alimentație publică, un imobil cu funcțiunea de îngrijire medicală, data center, piscină exterioară, sală fitness și terenuri de tenis și fotbal, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Politehnica Technology Park

Politehnica Technology Park

„În etapa întâi se va realiza Campusul Dual Politehnica București, pentru care tocmai a fost obținută Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Demolare. Proiectul are termen de finalizare septembrie 2026. În etapele următoare, se vor edifica și restul imobilelor“, a declarat, pentru Profit.ro, Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica.

Una dintre clădirile pentru învățământul dual va avea 3 etaje, o suprafață desfășurată de circa 4.500 de metri pătrați, iar alături va avea un teren de sport cu o suprafață de 924 de metri pătrați. O altă clădire dedicată învățământului dual este structurată pe parter și are o suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați.

Campusul Dual Politehnica București

Campusul Dual Politehnica București

Cele 3 cămine studențești, dintre care unul va avea și apartamente, vor avea câte 11 etaje și o suprafață totală desfășurată de circa 26.000 de metri pătrați, echivalentul a peste 800 de unități de cazare, potrivit calculelor Profit.ro.

Complexul are proiectate și 5 clădiri de birouri cu câte 3 subsoluri, fiecare, înălțimi cuprinse între două și 11 etaje și o suprafață desfășurată cumulată de peste 47.000 de metri pătrați.

Campusul Dual Politehnica București

Campusul Dual Politehnica București

Clădirea multifuncțională, care va găzdui și magazine, are o suprafață desfășurată de 2.280 de metri pătrați.

Extras din PUD Fabricii 55

Extras din PUD Fabricii 55

Universitatea Politehnică este finanțată prin alocațiile de la bugetul de stat și venituri suplimentare cu diverse proveniențe, care constituie circa 50% din totalul veniturilor.

Cele mai semnificative surse de venit suplimentar sunt cercetarea, participarea la programe externe și atragerea de fonduri externe postaderare, care împreună au o pondere de peste 35% din această categorie de venituri. Universitatea își desfășoară activitățile numai în sedii aflate în proprietatea ei.

Politehnica Technology Park apare într-o zonă atractivă pentru noi ansambluri rezidențiale, în care compania de construcții Conarg a realizat deja proiectele Quadra 2 și Quadra Place, Alin Niculae a construit blocul Exigent Two, iar familia lui Dragoș Bîlteanu pregătește un ansamblu cu circa 650 de apartamente pe un teren al companiei de proiectare și consultanță Metroul SA.

De asemenea, Ion Rădulea a dezvoltat clădiri de birouri în locul fostelor hale Semănătoare, alăturate viitorului parc tehnologic.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!