16.9 C
București
vineri, octombrie 11, 2024

Imobiliare – EXCLUSIV Frații Raj și Alok Gupta, care tocmai au cumpărat sediul din România al UiPath, sunt interesați să vândă o clădire istorică din centrul Bucureștiului, pentru noi achiziții – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Frații indieni Raj și Alok Gupta, care dețin World Class România și cultivă aici peste 22.000 de hectare de pământ, analizează varianta vânzării clădirii istorice Pitar Mos Office Building din centrul Bucureștiului cu scopul eliberării de capital pentru noi achiziții...

Recent, frații Gupta au finalizat achiziția complexului de birouri The Landmark din centrul Bucureștiului de la fondul american de investiții Cerberus Capital Management și partenerul său regional Revetas Capital, tranzacție evaluată la circa 75 de milioane de euro...

Pitar Mos Office Building este o clădire istorică din 1940, construită pe un teren de 1.100 de metri pătrați și renovată în 2015, având în vigoare permisul operațional ISU.

Frații indieni Raj și Alok Gupta, care dețin World Class România și cultivă aici peste 22.000 de hectare de pământ, analizează varianta vânzării clădirii istorice Pitar Mos Office Building din centrul Bucureștiului cu scopul eliberării de capital pentru noi achiziții, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Recent, frații Gupta au finalizat achiziția complexului de birouri The Landmark din centrul Bucureștiului de la fondul american de investiții Cerberus Capital Management și partenerul său regional Revetas Capital, tranzacție evaluată la circa 75 de milioane de euro. În acest complex au sediu companii precum UiPath, Total Energies, Wolf Theiss, Premier Energy și Systematic.

În paralel cu această achiziție, investitorii indieni au derulat o serie de operațiuni prin care au transferat către Vectr Realty Holdings mai multe active imobiliare din România, printre care și clădirea de birouri Pitar Mos Office Building.

Sursele Profit.ro spun că Vectr Holdings este interesată să vândă Pitar Mos Office Building, pentru a direcționa banii către alte achiziții.

„Proprietatea afacerilor este trecută sub umbrela Vectr Holdings cu scopul eficientizării managementului și al raportărilor, precum și pentru strângerea și alocarea eficientă a capitalului din operațiunile comerciale și din tranzacții. Nu comentăm despre niciun activ specific sau despre o tranzacție. Ca grup, Vectr Holdings evaluează periodic opțiunile pentru afacerile sale, inclusiv vânzarea și cumpărarea de active și companii“, a declarat, pentru Profit.ro, Chintan Surana, CEO al Vectr Holdings.

SURSA FOTO: Activ Property Services

SURSA FOTO: Activ Property Services

Pitar Mos Office Building este o clădire istorică din 1940, construită pe un teren de 1.100 de metri pătrați și renovată în 2015, având în vigoare permisul operațional ISU. Imobilul este utilizat drept clădire de birouri de clasa B+ cu o suprafață totală închiriabilă de 2.765 de metri pătrați și 460 de metri pătrați pe etaj. Clădirea este structurată pe două niveluri subterane, parter, mezanin, 4 etaje și mansardă. Subsolul este prevăzut cu un spațiu de depozitare de 640 de metri pătrați. Clădirea beneficiază de 14 locuri de parcare exterioare. 

Proprietatea este poziționată peste drum de Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, care funcționează tot într-o clădire istorică achiziționată în 2021 de Universitatea din București de la Congregatio Jesu cu 6,45 de milioane de euro.

SURSA FOTO: Activ Property Services

SURSA FOTO: Activ Property Services

La anunțul achiziției The Landmark, Chintan Surana a spus că Vectr Holdings își propune să achiziționeze active și afaceri administrate corect și eficient cu obiectivul de a le perpetua și intensifica dezvoltarea.

Prin intermediul London Partners, frații Gupta au dezvoltat ansamblul rezidențial Soho Unirii cu 236 de apartamente, au cumpărat un teren de 2,4 hectare de la Gabriel Popoviciu în cartierul corporatiștilor din Pipera și unul 2,8 hectare de la fosta firmă de construcții Conpref Carpați în zona Expoziției, terenuri evaluate la peste 20 de milioane de euro.

Pe o parte din terenul din Pipera au dezvoltat etapa a 3 din ansamblul Belvedere Residences, început de Gabriel Popoviciu, iar ultima fază de dezvoltare, cu 482 de apartamente, a fost vândută de indieni în 2022 grupului orădean Prima Development, controlat de Ștefan Kopanyi.

Raj și Alok Gupta conduc unul dintre cele mai mari conglomerate din Nigeria, African Industries Group. Trebuie specificat faptul că Vectr Holdings nu face parte din AIG.
African Industries Group, fondat în 1971, are peste 10.000 de angajați în 10 țări, operează în Nigeria 35 de fabrici inclusiv centrale siderurgice, chimice, de sticlă și electrice, având birouri afiliate în Europa de Est, Emiratele Arabe Unite și Asia și are venituri anuale de aproximativ 1,2 miliarde dolari. În ultimii 20 de ani, grupul a făcut investiții de peste 2 miliarde de dolari.

Prin intermediul Vectr Holdings, grupul deține în România fermele Agroholding și Alisa, care operează peste 22.000 de hectare de pământ, este distribuitor exclusiv al utilajelor agricole New Holland în România și are rețeaua de fitness World Class.

Anul acesta, holdingul a mai preluat Contara și Padova Agricultură, cel mai mare producător de orez din România, cu 4.000 de hectare de teren complet irigat, de la grupul italian Roncato, administrat de Giovanni Roncato.

De asemenea, rețeaua de fitness a grupului a fost extinsă anul acesta prin achiziția celui mai mare operator din vestul țării, Smart Fitness Studio din Timișoara, după ce cumpărase și cluburile NextFit din Timișoara și Dumbrăvița.

Evenimente

24 septembrie – Eveniment News.ro – ROINVEST – Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie – Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură – Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie – Eveniment Profit Energy.forum – Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie – Gala Profit – Povești cu Profit… Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Prima jumătate a lui 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare comerciale (birouri, spații comerciale, depozite și hoteluri) în valoare totală de 419 milioane de euro  în România, ceea ce reprezintă o creștere de două ori și jumătate față de volumul din aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară Colliers.

Perspectivele rămân favorabile, iar cu un volum semnificativ de tranzacții în desfășurare, inclusiv unele recente în care proprietarii doresc o finalizare rapidă, atingerea pragului de 1 miliard de euro în 2024 pare un obiectiv realizabil, apreciază consultanții Colliers.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!